woensdag 21 maart 2012

HOERA HET IS LENTE!

                                         
Is het niet heerlijk zo'n lekker zonnetje, op
             deze 2e nieuwe Lentedag!

Ik wil eigenlijk meteen op pad, om gezellige
plantjes te gaan halen, voor m'n inmiddels
wel al op geruimde, maar toch nog   triest uitziende tuin!
  
Maar het weer kan natuurlijk nog wel alle kanten op...dus misschien toch nog wel even rustig aan met planten halen... maar natuurlijk wel vast wat gezellige bakken met vioolen, want die kunnen wel wat hebben!!...en verder...ja nog maar even wachten.... wel jammer!

Ben nog steeds wel bezig met een een frisse (schoonmaak) wind, door het huis, en alles weer een beetje opnieuw stylen.
Zoals m'n kastje, en het stukje met m'n leuke kleine fornuisje, tussen de keuken en de kamer...alles gesopt...
en het zilver weer een beetje gepoetst, e.a. weg gehaald, en opnieuw gedecoreerd.
Weer helemaal leuk zo!

 Ja, natuurlijk begrijpen jullie wel.. stoffen hier is wel iets minder leuk!!!

Maar ik heb al vaker geprobeerd, omdat ik niet goed werd/wordt van het schoonmaken van alles, en het mijzelf iets makkelijker te maken...allerlei dingen in dozen naar zolder te brengen.
Maar dan zat ik s'avonds op de bank te kijken...en vond het zo...helemaal niet mij.
Dat ik de volgende dag, alles weer terug ging zetten!

Dit is nou eenmaal...gewoon zoals ik het leuk vind!!!

"EEN HELE FIJNE, ZONNIGE DAG ALLEMAAL"


zondag 18 maart 2012

TRUITJE, EN KONIJNTJE!

TRUITJE.
 
Dit lieve beertje heb ik vorig jaar, heel onverwacht, van een lieve vriendin gekregen, voor mijn verjaardag!

Voor mij is het een heel speciaal beertje...omdat zij hem helemaal zelf met de hand heeft gemaakt!
Haar hobby is beren/knuffels maken, maar helaas kost het haar met haar handen, steeds meer moeite om zulk priegelig werk te doen...wat ze natuurlijk  best wel erg vind..
Dat ze het ondanks dat, toch speciaal voor mij gemaakt had, en ook nog van een trui van mijzelf, die ik aan haar heb gegeven (omdat ik hem echt niet meer aan kon/wou) en zij er e.v.t. misschien nog knuffels van zou kunnen maken....vond ik 'zo' bijzonder lief.....waardoor het voor mij 'zeker' emotionele waarde heeft!!!

Een paar dagen geleden, bleven onze 2 jongste kleinzoons weer eens logeren, en de jongste, had zijn knuffel konijntje, (wat hij van ons, bij zijn geboorte heeft gekregen) 'natuurlijk' mee genomen!
Toen we even samen een gezellig onder onsje hadden, zei hij, dat hij zich een beetje ongerust maakte, over hoe zijn konijntje er uit zag...(de vulling is helemaal aan het verpurfelen, waardoor zijn nekje in elkaar zakt, en de staat van zijn lijfje wordt ook erg dun) en hij vroeg een beetje angstig...hoe moet dat nou Omi, als hij straks helemaal niet meer een konijntje kan zijn?
Ja zei ik...dat is inderdaad wel een probleempje man...maar heel misschien als we het haar heel lief vragen...weet Anita...(ja, die van Truitje)...daar wel een oplossing voor.
We maken er samen een paar foto's van...en die sturen we dan naar haar...en wie weet, kan zij hem wel helpen.

Nou...om het verhaal een beetje in te korten...de lieverd gaat haar best doen om hem op te lappen, of om hem proberen na te te maken!
Want ja...dat kleine mannetje zou wel heeeeeeel verdietig zijn....als hij er niet meer was

Alvast bedankt...namens Misja, en z'n zielige konijntje...hoor lieve Anita!!



dinsdag 13 maart 2012

LENTE KRIEBELS



Ik zag vanmorgen, toen ik door het park ging, ineens overal de krokussen al weer in bloei staan.
En ik bedacht me, dat het over ruim 3 weken...ook al weer Pasen is.

Ja...de Lente komt er echt aan!

Toen ik thuis kwam, ben ik meteen met wat Paas takken aan de gang gegaan, en heb ze in m'n mooie grote, witte emaille kan, gezet, en er de zelf geknutselde eitjes (nog van vorig jaar) in gehangen.

Vind het er heel gezellig uitzien zo!!

En tijdens het bladeren in de folders van o.a. de diverse supermarkten, heb ik tevens ook alvast weer wat lekkere Paas ontbijt/diner recept ideeën opgedaan.

Meteen de nieuwe Paas Jeanne D'arc er (weer) even bij gepakt, en ook daar weer inspiratie van gekregen.....en leuke ideetjes uitgehaald.....nou dat gaat vast helemaal goed komen!


Alleen dan nog wel even...de energie, en de tijd...vinden om het allemaal te gaan doen natuurlijk!

                                        
 Maar zo als ik al zei...dat gaat "echt" vast wel goed komen...ja toch??
                                                   
                             
                                         

maandag 12 maart 2012

WAT EEN MOOIE ZONNIGE DAG!



Heerlijk, zo genieten van het zonnetje.
En gisteren ook al zulk mooi weer, dat was dus echt een mooie dag, om  samen met mijn dochter, gezellig naar de 1e..'nieuwe styl' Open dag, bij Petra van Fort Lapin...te gaan!

Het was er weer heel gezellig, lekker bijkletsen met een bakkie, en een lekker koekje erbij... aan de lange keuken tafel...en daarna naar boven, om rond te kijken bij de mooie nieuwe/oude spullen...die mooi gedecoreerd, stonden te wachten...om met iemand mee naar huis te mogen!

En 'natuurlijk' hebben we ook wel weer het e.a. mee naar huis genomen.
O.a. een leuk vliegenkastje, een hoedenstandaardje, met daarbij ook meteen een leuk oud hoedje, een klein wit kannetje,  een lief klein rozenkransje, en ook zeker weer een paar mooie oude kaarten, om aan mede verslaafde Brocante liefhebbers te sturen.

Bij thuiskomst had mijn dochter bedacht dat haar huiskamer, meteen maar weer eens anders moet...dus die gaat daar deze week druk mee aan de slag.

Ik kon natuurlijk niet wachten...(had deze keer niet zo veel gekocht)...dus heeft alles inmiddels al weer een mooi plekje gekregen.

Helemaal blij ben ik er weer mee!!!


Ja...een van de nieuwe aanwinstjes...is het niet een plaatje!


maandag 5 maart 2012

Een druilerige maandagmorgen!



Ik zit vanaf mijn keukentafel naar buiten te kijken, naar mijn gisteren gesnoeide, en opgeruimde tuin(tje).
Het ziet er lekker fris en opgeruimd uit, maar door het druilerige weer toch ook allemaal wel een beetje somber, maar gelukkig trekken de vogels zich daar niets van aan!
 En ook...mede door de geur van verse hyacinten, binnen, geeft het mij ook vandaag toch weer inspiratie om, verder ook binnen, weer aan de slag te gaan.



Want de afgelopen week voelde ik mij sinds lange tijd, ineens weer gedreven, om in mijn huisje weer eens flink te gaan poetsen, al een (veel te lange) tijd, stond het allemaal op een zeer laag pitje, omdat de fut er helemaal uit was, dit ook omdat ik al 2 jaar last heb van mijn been,  2 jaar geleden m 'n knie, door met de gladheid van mijn fiets te vallen, en met Pasen vorig jaar, vallen in het zwembad, en hup...een gebroken enkel!!!

Ja, heel fijn allemaal, ben met beide blessures nog steeds aan het sukkelen, en na veel gedoe , eindelijk 3 weken geleden, via een kijk/doe operatie, aan een dubbele meniscus geholpen, en tevens (via uitslag van mri scan) gehoord, dat ik, zodra m'n knie hersteld is, aan m'n enkel word geopereerd (blijkt nog gescheurde pees te zitten...vandaar ook daar, nog steeds nog pijn van te hebben)....en ja hoor...heel fijn....dan weer 6 weken in het gips te moeten!!

Dus ik dacht vorige week...nu is het klaar...aan de slag...het voorjaar begint...alles moet 'nu' schoon, en opnieuw gestyld!...vandaar dus!!!

Elke dag pak ik een stukje, en (probeer) een inhaal slag te doen...moet zeggen, al gaande weg, krijg ik er steeds meer zin in, en word het allemaal weer 'leuker'...en oh ja... ook schoner natuurlijk!!!




"Ja...moeders is weer op de goede weg"