maandag 30 april 2012

Een geslaagede Koninginne dag...en ook nog wat Kleur en Fleur op woensdag!

Heel vroeg opgestaan, en samen met de 2 dochters, en kleindochter op pad gegaan...in de hoop onze slag te kunnen slaan!
Ongelofelijke drukte al om 6.45 uur, in het (grote Park)...het zonnetje begon al te schijnen, en de temperatuur was ook al lekker!
Tot ong. 9.30 uur lekker lopen struinen, en vooral voor de 2 jongste kleinzoons wat leuke (speelgoed) dingen gescoord... 
En voor mezelf een super gave witte lange rok met hele mooie oude kanten stroken...moest er wel de hoofdprijs voor betalen...€ 1,00...ha,ha!



Daarna eerst naar huis, de gescoorde spullen afzetten, lekker aan de koffie...met oranje cake...en even naar het Koninginne gebeuren op TV gekeken...en daarna met z'n allen naar het Centrum!

Het weer was inmiddels heerlijk, dus de kids lekker een ijsje,  weer geslenterd door de straatjes...en o.a. een mooie witte soepterrine voor bij m'n leeuwenkop soepkommen gevonden!
Daarna heerlijk op een terras geluncht, en gezellig ''mensjes gekeken'' ... toen naar huis al onze schatten uitstallen, en van elkaar alles nog eens goed bekeken!!



De rest van de middag, relaxt onderuit gezakt...met een hapje en een drankje... in de tuin gezeten...



En alvast even gebladerd in het Jamie Oliver kookboek, Jamie's Italië... wat ik ook gescoord had voor...€ 2,00!
Ik wilde het al hebben, maar vond € 26,95 eventjes iets te veel...dus jullie begrijpen...heel snel meegenomen, en heel blij mee!!

Voor ons was het een leuke en geslaagde (familie) koninginne dag!

En voor toch nog een beetje ''Oranje''  KLEUR en FLEUR op woensdag...

Even een foto van onze kleindochter (16 jaar) en onze jongste kleinzoon van 5 jaar...die  naar zijn zeggen een picknick date had, op het speelveld achter onze tuin...met z'n grote nicht!







En van de jongens, met vriendjes...spelend in de tuin...met hun "Koninginne dag speelgoed"
Hopelijk hebben jullie ook  een heel fijn (Koninginnedag) Weekend gehad!!!

Groetjes van Marianne. 

woensdag 25 april 2012

KLEUR OP WOENSDAG!

Hoezo kleur op woensdag!

Ik ben er nog steeds niet achter wat dat precies inhoud, want ja...een beetje bejaard hé!!!
(Wie verteld me hoe ik er aan mee kan doen???)
Maar ik dacht...ik gooi er gewoon wel wat Kleur in vandaag!


Ik moest gisteren voor onderzoeken, naar de Depandence, van het OLVG, op de Prinsengracht in Amsterdam, en ben daarna gezellig door de Leidsestraat, en even over de bloemenmarkt op het Singel gegaan,...nou daar zag ik heel veel kleur aan mooie...maar "(arme touristen) "vreselijk dure bloemen!
Dus dat is één.

Toen ik thuis kwam even een foto gemaakt van een paar witte sneeuwballen, in m'n mooie (niet zo grote) witte emaille kan.


Ja...telt niet echt als een kleur natuurlijk, maar wel mooi toch?


Bij het vanmorgen vroeg, iets achter in de tuin, in de container gooien..heb ik even snel een foto, van m'n (schoongeboende) tuinbeeld, en oude mand met mooie paarse viooltjes gemaakt...dus dat is twee!
 En ik vond de witte mand, met siergras, en het grote windlicht er achter, ook wel een leuk plaatje...ja toch?...dus dat is drie!


En m'n outfit voor deze dag, vind ik ook best wel héél kleurig...ik heb m'n bril er even bijgehangen...want zelfs die, is in de zelfde kleur...dus dat is vier!
Dus al met al...ik vind het nu al een Kleurige dag!
En die wens ik jullie ook toe!!!

"Laten we er met z'n allen een 'waardevolle dag' van maken"

En als het zonnetje (misschien) ook wil komen... nou dan is het helemaal Fleurig!

Groetjes van Marianne.

dinsdag 24 april 2012

WEEKENDJE LIMBURG!

Even gezellig een weekendje er tussen uit!

Samen met onze kookclubvrienden (tevens neef en nicht) het weekend naar een huisje van Center Parc's in Limburg geweest...
Over het huisje kunnen we heel erg kort zijn...het was flut, en ook de bankjes zaten voor geen meter!!


Maar het mooie uitzicht (vooral s'morgens en s'avonds) vanuit de schuifpui...maakte wel iets goed!

Heel veel konijntjes, eenden, een gans, een hele grote eekhoorn...en hele aparte, mooie bijne witte Herten...kwamen vlak voor de glazen pui staan...in afwachting van een lekker boterhammetje!
Er is ons wel verteld wat voor herten het waren, maar we zijn het helaas vergeten...dus mocht iemand enig idee hebben??





We hebben veel gelachen, en lichtelijk buitensporig lekker gegeten...en ja een lekker wijntje smaakte daar ook wel heel goed bij!

We hebben ook nog een bezoekje gebracht aan de heel aparte, beetje Engels aandoende tuin van Kasteel Baexem...ja in Baexem!

Op de achterkant van deze foto, staat het oude Kasteel wat in het jaar '1832' is gebouwd!

We hebben binnen ook een kleine rondleiding gehad, en het is wel echt oud...met krakende vloeren...maar het wordt nog steeds gebruikt als Bed en Breakfast, en er worden op afspraak, Kookwork shops gegeven!

Ook kan je zomers bij het Restaurant, aan de voorkant van het Kastreel, een goed gevuld, picknick karretje ophalen, en dan ergens achter in de tuin, een rustig plekje op gaan zoeken, en dan heerlijk genieten...van een uitgebreide Lunch! 

En in het Restaurant,wordt er uitsluitend gekookt...met alle (onbespote) groenten, kruiden, en fruit uit de tuin!!!




Vanaf eind april kan je er tevens genieten, van een 'Bloemen Lunch'...ja van eetbare bloemen...uit eigen tuin.


Het weer was heerlijk, af en toe wel een wolkje,en een beetje regen...maar verder heerlijk zonnig!


Helaas geen Brocante gescoord 'maar al met al' was het wel een lekker relaxt weekend!

Groetjes van Marianne!


donderdag 19 april 2012

DAG MEIDJE!

Sas...ongeveer 6 maanden!

Afgelopen dinsdag hebben we afscheid moeten nemen van Sascha...de lieve Drentse patrijs, van Daan(Daniëla) onze oudste dochter!
Toen ik dinsdag bij de kapster zat, belde  onze schoonzoon om te vragen of ik alsjeblieft wilde komen, want iedereen, maar vooral Daan, was zo overstuur...omdat Sacha een beroerte had gehad, en de dierenarts kon helaas niets meer voor haar doen, en zij zou later in de middag bij hun thuis komen, om haar in te laten slapen.

Ja ze was al een oud besje...15 jaar!...een prachtige leeftijd, maar het was (natuurlijk) de liefste hond van de wereld, vooral voor onze dochter, toen ze het lang geleden heel moeilijk had, maar ook voor ons heeft ze veel betekend...en ze kwam regelmatig, gezellig bij ons logeren.

Met Mandy en de jongetjes naar hen toe gegaan, want ook zij wilde haar nog graag een knuffel geven.
Het was heel verdrietig, maar ze heeft een mooi plekje gekregen op de heel mooie dieren Begraafplaats in Bobeldijk, naast haar vriend Dido.

En zoals Jessie van 8 jaar, troostend tegen zijn grote neef Janco zei, (toen hij zo moest huilen) ze is niet weg hoor Janco!...ze zit voor altijd in ons hart!

En zo is het "mooi meidje".....we gaan je 'niet' vergeten hoor!

Groetjes Marianne!

maandag 16 april 2012

EEN DAG LATER!


Onze stal!!!!!

Gisteren op de Bric a Brac Brocante en OldTimer Show gestaan!

Het is altijd toch weer een hele onderneming...leuk een keertje op een Brocante marktje staan!
Eerst de spullen uit de opslag ophalen, en zaterdag middag alles al vast naar Beets kunnen brengen... heel erg fijn, dat dat ook deze keer weer mocht...hoefden we gisteren niet al zo 'heeeeel' erg vroeg van huis te gaan!

Bij aankomst, (en ook bij vertrek trouwens) net zoals voorgaande jaren...weer heel veel hulp met het uit, en aan het eind van de middag weer inladen, van alle spullen gehad...daarvoor bij deze...'nogmaals' dank aan alle sterke mannen, en...ook trouwens wat dames, hoor!!!

Gelukkig kwam  het zonnetje...na een eerst wel wat grijze lucht, en ook wat regen...al snel door...wat zeker heel fijn was, voor alle mooie Oldtimers die aanwezig waren! 

Het was een vooral 'gezellige'dag, mede ook omdat er ook 2 vriendinnen van ons met een stal stonden...konden we tussendoor, weer even wat gezellig bijpraten hé!

Zelf niet veel uit gegeven deze keer, ook wel eens fijn voor de portemonee!


Mooie oude gordijn (knijp) houdertjes, die ik gebruik om oude foto's of kaarten aan op te hangen, en een schattig rond botervlootje...ja 'natuurlijk' Wit!

Vandaag had ik gehoopt, een lekkere relaxte dag te gaan hebben.....ware het niet dat we gisteren, toen we al bijna bij de opslag waren.....ik ineens ontdekte dat ik de sleutels daarvan was vergeten.....ja werden we, eh...voornamelijk Mandy toch wel, echt helemaal (niet) zo vrolijk van...dat we besloten naar huis te gaan, en dan maar vandaag alles weg te gaan brengen.

Nou dat hebben we dus gedaan, en ook meteen daar maar het e.a. uitgezocht, en opgeruimd.....
Dus dat relaxen duurde even...maar nu zit/lig ik op de bank uitgezakt, dit verslagje te maken...en ga zo lekker genieten van mijn theetje...en een heel groot stuk chocola erbij!!

Vind een beetje, dat ik dat wel verdiend heb, ja toch!


Lieve groetjes Marianne.

woensdag 11 april 2012

PASEN ALWEER VOORBIJ!


Gezellig 1e Paasdag bij Mandy, onze jongste gegeten...en de kleintjes natuurlijk Paaseieren gezocht...onze 2 oudste kleinkinderen ( 14 en 16 jaar) zijn dat "natuurlijk" allang ontgroeid...maar helpen ze nog wel met zoeken, en ha, ha...daarna ook 'mee opeten' hoor!!

2e Paasdag thuis  een beetje gehangen, en wat gerommeld in huis, we hadden eigenlijk even bij "De opkamer" open dag van Petra van Fort Lapin, willen langs gaan, maar de puf ontbrak een beetje, wel jammer...want het is altijd heel gezellig om bij haar rond struinen, en eigenlijk gaan we ook altijd wel met iets leuks naar huis...maar helaas, de volgende keer dan maar weer!

Hopelijk hebben jullie het ook 'gezellig' gehad met Pasen!

Maar als ik zo bij verschillende van jullie de Paas post heb gelezen, en de leuk gestylde Paas decoraties heb gezien, was dat zeker wel het geval! 
Heb ook hele mooie gedekte tafels gezien, met allerlei heerlijk uitziende, en ook zelf gemaakte taarten etc.
Leuk om zo een beetje met jullie mee te mogen genieten!

En natuurlijk ook leuk als jullie bij mij ook af en toe eens 'langs' willen komen!

Volgens mij heb ik de problemen voor het plaatsen van een reactie nu 'echt'opgelost, en ja af en toe veranderd er nog wel iets aan m'n blog, maar ik ben e.a. nog steeds een beetje aan het uit zoeken...en aangezien ik een 60 plusser ben ha,ha...kost dat even tijd.


Nog een fijne dag...en tot gauw weer!
Groetjes, Marianne.

vrijdag 6 april 2012

PASEN!!

Hoera het is Pasen!

Voor de meeste fijn een lang vrij weekend!


Gezellig met de familie aan het Paasontbijt met heerlijke verse eitjes.
En daarna evt. samen met de kinderen/kleinkinderen Paas eieren zoeken in de tuin!


Bij mooi weer er misschien s'middags samen gezellig op uit, en anders maken we het binnen gezellig met een spelletjes, en een hapje en een drankje.

Ben druk in de weer geweest om alle paaseitjes overal in schaaltjes te leggen voor de kids, want de partij die ik eerst had was zo gauw verdwenen...dat ik met de opnieuw gekochte eitjes etc. maar even gewacht heb...
Ik  vond toen ook nog dit mooie schaaltje wat ik ooit gekocht heb, maar wat eigenlijk toch niet bij mijn stijl paste,  ik kon het toch niet weg doen...en nu krijgt het (tijdelijk) dan toch nog een mooi plekje!
Leg er nog maar even niet zo veel eitjes op... want mijn ega is er ook heel erg gek op!


Het verbaasd me trouwens hoeveel mensen, niet eens precies weten wat Pasen precies betekend, en waarom het van oorsprong eigenlijk gevierd wordt.

Ja natuurlijk is het heel fijn zo'n extra lang weekend...
...maar het Paasfeest betekend eigenlijk, dat er gevierd word dat Jezus uit het graf is opgestaan, nadat hij op Goede vrijdag is gekruisigd!

Ik vond dan ook de tekst op deze oude plaat, die in mijn kast staat, samen met een oud klein kinder bijbeltje...wel toepasselijk!


Hoe jullie Pasen ook gaan invullen, en wat het voor ieder ook mag betekenen...












...Ik wens jullie hele Fijne Paasdagen!

Heb het "Goed" met elkaar!

                                                                               

Lieve groetjes van Marianne!

donderdag 5 april 2012

BIJNA PASEN!!

Een gezellig plekje in de 'nieuwe'Lente tuin.

Vanaf m'n keukentafel heb ik een gezellig uitzicht, op m'n achtertuin.
Heerlijk alles weer fris opgeruimd, en schoon... en ja toch wel vast wat nieuwe planten gekocht...daar word een mens helemaal vrolijk van!
Ook de beelden zijn weer van hun groene aanslag ontdaan.


En binnen heb ik tot nu toe ook aardig m'n best gedaan, en ook veel opgeruimd, en apart gezet om mee te nemen naar De Bric a Bric Brocante markt, en Oldtimer show in Beets, waar ik samen met Mandy m'n jongste dochter ga staan.

 Daarbij kwam ik ook het ingelijste intervieuw tegen, dat we een paar jaar geleden in de winkel, voor de krant hadden...en ja de titel daarvan, is voor ons...en vast ook voor veel mede 'Brocante verslaafden'...nog steeds van toepassing.

                                                                                                                                   
Brocante is een Tic!


Zeker en gewis!
                                                                                                       


FIJNE  DAG  VERDER  ALLEMAAL!

Ik ben trouwens ook heel benieuwd, of er weer reacties geplaatst kunnen worden, mocht het toch nog niet lukken, kijk dan even rechts van de pagina...of het misschien wel op de manier gaat zoals daar staat beschreven.

Groetjes van Marianne.