vrijdag 18 mei 2012

Bijzonder plantje...en ook bijzonder mijn Kleindochter!!


Was gisteren even bij een vriendin op de koffie, om de woonstyl veranderingen, in haar huis en tuin te bewonderen...en zij liet me een van deze...voor mij een leuk Jeane D'arc achtig, decoratie ding... zien??? Maar wat bleek dit was een echt plantje, en het is een thylansia (je weet wil zo'n grijs plukje met van die dunne grijze zachte  sliertjes, die vaak in planten stukjes als decoratie worden verwerkt) maar dan met grote bladen...en ik geloofde het niet... maar die groeit gewoon zonder pot, en zonder water te geven???
Je hoeft het alleen eens in de 2 á 3 weken onder de kraan met water (nee niet heet) even voorzichtig goed af te spoelen, en een beetje uit te slaan en  ja echt...hij groeit gewoon door!

Zou het echt niet gelooft hebben...ware het niet...dat ze in een bloemen/plantenzaak werkt!!

Misschien zijn er onder jullie die nu zeggen...oh die ken ik wel hoor...maar ik vond het zo iets aparts...en ook nog leuk, dat toen ik naar huis ging meteen aan haar vroeg, of ze er één voor me mee wilde brengen (schijnen er niet zo vaak te zijn) als ze er weer waren, en of ik vast moest betalen.
Maar ze gaf me er gelijk één van haar zelf kado...zo lief!

Thuis even afgespoeld, laten drogen, en daar ligt ie dan in mijn gruttersbak, en ben er blij mee!
...het lijkt zo net zo'n heel klein hoedje...wat je wel eens met Prinsjes dag, aan de zijkant van een dames hoofd geplakt ziet zetten...ha,ha! Ik kreeg van onze oudste dochter een paar foto's opgestuurd, waarvan ik het niet kan laten...(en hoop maar dat m'n kleindochter dat goed vind)... er 2 aan jullie te laten zien.

Vorige week had mijn kleindochter (16) een "Gala avond" een ieder jaar terugkerend feest voor alle eindejaars leerlingen van haar school!
Natuurlijk wou/ging ze op Chic...een lange (ja hoort toch bij Gala hé) jurk kon ze gelukig van één van haar nichtjes lenen, dus dat scheelde weer, haar tante de kapster (onze jongste) heeft haar, haar, voorzien van een kleurtje, en geknipt...Omi de nagelstyliste in ruste (ja ik) heeft acryl nagels bij haar gezet, en gelakt in een mooie blauw tint die paste bij haar jurk.
Het vervoer moesten ze per 6 personen zelf regelen, en dat kon variëren van een Limousine, tractor, etc..deze meiden wilden graag in een echte limo, maar konden die op het laatst toch niet meer regelenen...dus het werd een grote oude legertruck, waar ze met behulp van een trap, eerst mee in, en bij aankomst  weer mee uit geholpen moesten worden...Hylarisch natuurlijk!
 Er waren gelukkig ook veel ouders aanwezig...met camera's in de aanslag...dus ja die van haar stonden ook meteen foto's te maken natuurlijk!!!!!

Bij aankomst  kregen de dames meteen een verrassings cocktail aan geboden...en konden op de "rode loper"...eerst nog officiéel op de foto (die foto's zijn er nog niet)...en daarna  konden ze dan eindelijk naar binnen!! 
En zoals jullie kunnen zien 'stal' ze de show...Nu alleen nog even afwachten hoe het examen af zal gaan lopen...maar ik denk dat dat wel goed komt...en ben nu al heel trots op haar!
                                                      
 Ja kleine meisjes worden/zijn ineens zomaar groot!!

Nog een fijne avond...en een heel fijn...hopelijk zonnig...weekend!

Groetjes, Marianne.

10 opmerkingen:

Ans zei

Wat een apart plantje is dat,Marianne.
Ik heb ze inderdaad weleens gezien,maar dat je ze alleen maar onder de kraan hoeft te houden,voor wat water,dat is echt heel bijzonder.

Mooie foto's van je kleindochter.
En de jurk met de prachtige kleur blauw,is schitterend.

Fijn weekend
Groetjes Ans

Home and Lifestyle zei

Het plantje kende ik al wel maar ik wist niet dat het zo makkelijk te onderhouden was!

Wat leuk, het gala van je kleindochter! Hier noemen ze het prom, mijn dochter heeft het volgend jaar en ze is er nu al mee bezig :)!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Anoniem zei

Ik heb het plantje wel eens eerder gezien. In een leuke pot heeft het een mooi decoratiegehalte.
Leuke foto's van je kleindochter. Voor haar opent zich ook weer een een nieuwe tijd.
Fijn weekend.

Lieve groet,
Gerry

ria zei

Ja,ik ken t pantje wel.Is idd heel leuk!
Leuke foto's van je kleindochter!!
Fijn weekend en lieve groet Ria

Grietje zei

Dat is inderdaad een heel erg leuk plantje.....een keer iets anders.

Wat zag je kleindochter er prachtig uit.....heel mooi.

Prettig weekend,
Groetjes Grietje

Chantal zei

Het plantje is leuk! Heeft ook een mooie kleur, dat grijsgroen.
Je kleindochter zier er ook mooi uit, net Assepoester in dat blauw. Is ook degene met het meeste gala-gehalte ;-)
Vriendelijke groeten,
Chantal

Anoniem zei

Hoi mam,
Leuke blog over je "kleindochter"
ze zag er inderdaad erg mooi uit he! Liefs Daan.

Anoniem zei

Hoi Marianne, leuk je blog! Eindelijk tijd gevonden. Dit is ook echt iets voor jou. Je kan lekker vertellen. Ga ook vaak kijken, het ziet er leuk uit. Je hebt een mooie kleindochter, veel succes met je hoedje, plantje hahaha. Kus Sandra

Wateringen zei

Meis toch wat een schitterende kleindochter heb je...en wat is ze stijlvol gekleed in haar blauwe jurkje..een plaatje, wat zul je trots op dit meiske zijn..

En dat plantje is super...lekker makkelijk en het ziet er ook nog eens schattig uit ...

Dag meis...ik ga weer effies het zonnetje in...
Marijke van de popjes

Miranda zei

Een decoratief plantje en ook nog eens makkelijk in het onderhoud... Wat een leuke foto's van je kleindochter!

Fijne avond. Groeten, Miranda