dinsdag 22 mei 2012

DRUK IN DE TUIN!In het weekend druk in m'n tuintje bezig geweest...de Magnolia was zo hoog en breed uitgegroeid...na jaren ieder voorjaar, alleen maar hier en daar een tak te hebben verwijderd...moest hij nu echt drastisch gesnoeid worden...vond het wel jammer, maar hij heeft ook best een optater van de strenge vorst van afgelopen winter, gehad, en er waren ook bijna geen knoppen uit gekomen...
Onze container zat al snel vol gepropt, en die van de buren ook...de rest maar even laten liggen tot de containers geleegd zijn! 


Alles lekker opgeruimd, geveegd, en hier en daar een nieuw plantje...


En het ziet er meteen weer gezelliger uit!


Meteen even m'n oude directoire in een handsopje gewassen en buiten op gehangen...ha,ha!


Ben namelijk ook in de badkamer bezig met schilderen, heb m'n oude hoge hoekkastje dat er al jaren staat, even opgefrist met een lekkere klodder white wash, en meteen het rek dat er hangt, en het (bruine) klokje wat daar in staat, en ook nog een mandje mee geklodderd!!

Dus de onderboek kan straks weer schoon in de badkamer worden opgehangen!
Als de badkamer er na het soppen, en restylen, weer toonbaar uitziet, laat ik hem in een latere post wel even aan jullie zien hoor!

Moet nog verder in de tuin, met het snoeien van de rode Prunus boom...die ziet er ook erg triest uit, veel dode takken, en heeft ook bijna geen bloesem gehad, door de strenge vorst!

Maar ik denk dat ik daar maar nog even mee wacht,tot de koolmees jonkies zijn uitgevlogen, die in het vogelhuisje zitten wat onder de (ook veel te hoog geworden) boom hangt!
M'n schoonzoon had daar namelijk zaterdag alvast 2 grote zijtakken van afgezaagd...maar de ouders van de meesjes raakten helemaal van slag...want 1 van die takken hing precies in de opstijg/landings route, voor het vogelhuisje!! Oeps...

Ik wens julie allemaal een hele fijne 'zonnige' week toe!
Groetjes Marianne.

7 opmerkingen:

Bonjade zei

Oh ook druk in de tuin bezig dus.
Ja daar is werk genoeg ;)
Wat een gezellige tuin heb je.
Vind je tafel zo geweldig!
Enne...moest meteen denken aan tante Til van vroeger...kloddertje rose hier....kloddertje rose daar...ha alleen jij gebruikt dan wit.
Ben benieuwd naar de beelden van je witte badkamer.

Fijne dag

Liefs

Home and Lifestyle zei

Hier is dit weekend ook hard aan de tuin gewerkt...en daar hebben we nu voordeel bij: met dit mooie weer kunnen we er lekker van genieten!

Een fijne en zonnige dag! Lieve groet, Ingrid

Emmy zei

Geweldig die onderbroek. Leuke tuin heb je dat word genieten met mooi weer. Fijne dag, groet Emmy

It's me zei

Ook even lekker buiten zitten hoor vandaag ....het word weer prachtig...ik moet werken.....helaas....maar tussen de bloemen en de planten mag geen werken heten toch ??...liefs fijne dag !!...van mij...xxx..

Anoniem zei

Wat een gezellige tuin heb je! En ja, dan ben je altijd bezig. Zelfs ik op mijn balkon. Maar het is leuk werk. En als je klaar bent en lekker zit met een kop koffie, kun je er heerlijk van genieten.
En dat gun ik je!

Lieve groet,
Gerry

Grietje zei

Wat een leuke gezellige tuin heb je (ben best wel een beetje jaloers op).....heb zelf maar een klein plaatsje.....

Ben benieuwd naar je gerestylde badkamer....

Groetjes Grietje

Ans zei

Wat een heerlijke ijver.
Je bent dus goed bezig.
Leuk hé,zo'n vogelnestje.
Ook bij mij vliegen ze af en aan.

Je tuin ziet er weer keurig uit.

Groetjes Ans