woensdag 27 juni 2012

Zwanen Familie!



Toen ik deze week, na het boodschappen doen, langs het het water terug naar huis fietste...zag ik opeens dit Zwanen echtpaar...heel rustig door het water glijden.


Een geweldig mooi tafereeltje, 3 grijze, en 3 witte kleintjes, toen ik vertederd, nog even bleef staan... zag ik ineens dat bij de vader (ja dat denk ik maar zo) zijn poot heel raar omhoog gebogen tegen zijn rug aan lag...en bij 1 van de grijze kleintjes, zijn vleugels op een vreemde manier op zijn rug lagen?

 Zien jullie het ook? 


Ik ben een tijdje blijven staan, en het bleef zo...zucht!.
Oh wat hoop ik toch van harte...dat er met beide niets vervelends aan de hand is, en dat toen ik weg was...de poot en de vleugels weer goed kwamen.
Misschien moet ik er nog even met de fiets gaan kijken, of ik ze nog zie?



Een Kleurige, Fleurige...en Geurige dag...Allemaal!

En wil je nog meer kleur en fleur zien...kijk dan even bij Veronique van 'een sneller kloppend hart' http://vipderoos.blogspot.nl/ 

Groetjes Marianne.

Ik ben later nog een heel stuk langs het water gefietst...maar de Zwanen familie helaas nergens meer gezien...hopelijk was/is het gewoon goed met ze!

vrijdag 22 juni 2012

Truitje kreeg gezelschap!


De pioenen die ik vorige week maandag heb gehad, toen ik m'n vriendinnen op m'n verjaadags lunch kreeg...zijn nog steeds aan het uitkomen!

Vandaag kwamen ze me ophalen...om met hen, gezellig nog voor m'n verjaardag, te gaan lunchen bij Coffee & Cacao...in Monnickendam...


Een enig adresje...en ja...uiteraard helemaal in onze styl ingericht!!!
En we hebben  daar zo genoten van al het heerlijks, en lekker weer geklets met elkaar...en na afloop nog thee met handgemaakte bonbons toe...mmm!
Meiden ik vond het weer heel gezellig...en nogmaals dank jullie wel!
We hebben besloten er een traditie van te gaan maken...dus ja Peet...de volgende ben jij!!!


Van m'n vriendin Anita, kreeg ik nog een 'heel klein' schattig porseleinen popje, met een door haar gebreid, broekje, hesje, en mutsje aan...omdat ze vond dat Truitje (zie Truitje en konijntje/post van 18-03)  maar eens gezelschap moest hebben...


En kijk Anietje...ze kunnen het inmiddels al heel goed vinden met elkaar...Truitje en Popje!


Een "waardevol" hopelijk droog...weekend allemaal!
Groetjes van Marianne.

woensdag 20 juni 2012

Ondanks dat...toch een beetje Kleur en Fleur!


Jullie zullen je misschien tijdens het lezen, afvragen hoe deze post Kleurig en Fleurig kan zijn...maar ik ga het proberen uit te leggen!

Onze schoonzoon (chefkok)  Barry...vertrok 2 juni, naar Frankrijk, om daar als vrijwilliger. met de hulp van andere vrijwilligers, te gaan koken...tijdens de Alpe d'HuZes!


Samen...elke dag voor duizenden mensen...een toch nog leuk uitziend...en 'lekker' Diner maken!
Waarbij hij heeft staan koken...met een jonge man met leukemie, een vader wiens kind nog maar kort te leven had...en nog veel meer schrijnende verhalen, die allemaal...een ongelofelijke indruk op hem hebben gemaakt!




Met zoveel mensen heeft hij daar opgetrokken...heel veel gepraat, gehuild, bemoedigd...en gelukkig ook wel kunnen lachen...


S'avonds eerst dan weer vergaderen...over hoe gaan we het morgen doen...
Om, zich daarna in z'n (spaarzame) vrije tijds momenten, voor het naar bed gaan, op deze plek, boven op de berg, in alle rust, even terug te trekken, en zich te bezinnen over het leven...goed beseffend, dat je heel zuinig moet zijn...op dat wat je hebt, en"echt" belangrijk is...de liefde voor/van je gezin, familie, en vrienden...en de mensen om je heen, omdat echt niet alles...maar zo 'gewoon' is!
Want van het ene op het andere moment, staat je hele leven op z'n kop...als je hoort dat je kanker hebt, of één van je dierbaren!

Toen hij thuis kwam, heeft hij geëmotioneerd z'n jongetjes, en vrouw extra geknuffeld...en s'avonds toen de kids naar bed waren, heel ontroerd, zijn belevenissen verteld!

Voor hem was het één van de moeilijkste/mooiste ervaringen, in z'n leven...en hij is blij, te hebben mogen mee maken...hoe duizenden verschillende mensen...op zo'n liefhebbende manier...met elkaar omgingen...en elkaar in moeilijke momenten hebben bemoedigd, en ook over 'de' berg hebben geholpen...
En al die vrijwilligers die daar hielpen...met allemaal het zelfde doel voor ogen...dat er maar heeeeeel veeeeel geld binnen mocht komen...voor de bestrijding van Kanker!

En de jongens waren natuurlijk heel blij...dat papa weer thuis was, en ook nog zo'n mooi shirt en cap voor hen had mee gebracht!
We hadden thuis de beelden van de Alpe d'HuZes gevolgd, want misschien konden ze papa wel zien...voor de jongste duurde het te lang, en papa zag hij niet...dus ging hij maar verder met spelen...maar de oudste heeft samen met ons, echt zitten kijken...en op sommige momenten zitten huilen, (net als wij) om alle beelden en verhalen die we zagen!
En hij was best wel trots op papa, omdat hij ook... aan zo iets goeds...had mee geholpen!


En daarom staan de shirts...vandaag voor de Kleur en Fleur!
Omdat al dat geld besteed kan/ gaat worden aan de bestrijding van Kanker!!!
En daar mogen we allemaal, heeeel erg blij over zijn...ja toch!
En Barry...nou die is gewoon vast besloten, om volgend jaar...weer te gaan!

Laten we koesteren...alle mooie momenten...in het leven,
want niemand van ons...weet hoe lang...ons is gegeven!

Allemaal een waardevolle dag! 

♥Lieve groetjes van Marianne♥ 

Voor meer kleur en fleur, kijk even bij VERONIQUE van http://eensnellerkloppenhart♥.blogspot.com/




zondag 17 juni 2012


Bericht kwam iets te vroeg!

Vanmorgen hebben verschillende van jullie al de post gelezen...die ik alvast voor de kleur en fleur van woensdag had gemaakt, waarvan ik dacht dat het in m'n concepten stond, omdat ik o.a. vandaag, i.v.m. de prificy, van de kids, eerst even moest vragen, of ik het op m'n blog mocht plaatsen!
(Misschien denken jullie wel, nu al gemaakt voor woensdag, maar ik kan elke dag door het ziekenhuis gebeld worden, voor mijn enkel operatie...dus dan is ie maar vast klaar, dacht ik)


Ik had er ook al een paar mooie reacties op gekregen...
Deze zal ik later zeker ook nog plaatsen hoor, maar hopelijk kunnen jullie begrijpenen, dat jullie er nog even op moeten wachten!


Allemaal nog een fijne dag verder!
Groetjes van Marianne.   


vrijdag 15 juni 2012

Herrijzing van de oude Duiventil!

Onlangs voor mijn verjaardag...ja niet lachen...een lange tuinpaal, gekregen, omdat ik  o.a. wat, (al zeer lang liggende) klusjes in en om het huis...graag eens gedaan wilde hebben!
En de al heel lang, in het vergeten hoekje van de tuin, liggende Duiventil, waarvan de boomstam, waarop hij stond, was af gebroken...was daar één van.


Jullie snappen misschien wel een beetje...dat toen Daniëla met haar gezin...aan kwam met de paal, voorzien van een grote strik...de opmerkingen daarover (helaas niet geschikt voor op deze post...ha,ha!) niet uitbleven!
Maar intussen heeft Ton toch maar mooi...op z'n vrije? zondag, een nieuw gat gegraven, nieuwe paal geplaatst, het stukje boomstam wat nog aan de onderkant van de duiventil zat, eraf gehaald, en hem daarna weer...heel fijn op z'n plek gezet...


En oh wat ben ik er blij mee...


...Staat toch helemaal leuk!

En kijk Loes...dit zijn "mijn"  afgeknipte, verkleurde, Gerbera's!!



Voor allemaal...Een heel fijn weekend!
Groetjes van Marianne.

woensdag 13 juni 2012


Mijn Kleur en Fleur...op woensdag!

Misschien niet helemaal echte kleurige en fleurige kleuren...maar voor mij Fleurde en Kleurde het  mijn dag helemaal op!!!
En dat wil ik graag even met jullie delen...

Gisteren kwamen een paar vriendinnen...nog voor m'n verjaardag...gezellig lunchen!


Ik keek er naar uit...de tafel stond klaar...

  

De meiden konden komen...
Mooie Pioen rozen gekregen!
Flesjes met lekkere biologische dressings, vinaigrette, en heel aparte jams...om uit te proberen!


En 'helemaal' een verrassing...een leuke kaart met een uitnodiging, om samen met hen lekker te gaan lunchen...bij een leuk adresje waar we het allemaal heel gezellig (de inrichting, is ook helemaal onze styl...ha,ha)...en  "heel erg lekker" vinden!


Helaas gingen de meiden niet op de foto...maar we hebben lekker gesmikkeld...en veel gekletst...
En de tekst die ik uitgeprint had, en op de borden had gelegd...spreekt hoop ik voor zich!
Meiden dank jullie wel, dat jullie m'n vriendinnen willen zijn!

En echt "te leuk"...dat we het volgende week  met elkaar...nog eens heerlijk over gaan doen...en helemaal leuk dat ik/jullie er zelf niets aan hoeven te doen...ha,ha!

Iedereen weer een, kleurige,fleurige dag vandaag...hoor!

Groetjes van Marianne.

En voor meer kleur en fleur gewoon even kijken bij Veronique van

zondag 10 juni 2012

Sonja Bakker Lunch!

Gezellige zussen, dochter, moeder...dag!
Op het Noordwijker strand.
 

Nou daar stonden we dan vrijdag morgen om 10.45 uur...boven op de boulevard, met beneden ons het paviljoen...waar we gezellig gingen lunchen met Sonja!

 
Het was nog voor elven...dus we konden rustig een leuke plek uitzoeken...in het mooie  (helemaal in onze stijl) ingerichte Restaurant!
 

Om 11.30 uur arriveerde Sonja...en werd even welkom geheten!
 

Daarna gingen we heerlijk lunchen...en Mandy (de jongste) moest dat via whats app...natuurlijk wel even laten zien...!!!
 

Tijdens onze lunch, nam Sonja de tijd om bij iedereen (200 gasten) aan tafel langs te gaan...voor een  gezellig praatje...zo ook met Daniëla!!!
 
 
We kregen ook allemaal een exemplaar van haar laatste boek...oh wat leuk hebben jullie deze lunch als verrassing van je oudste dochter/zus gekregen...ik schrijf er wel even een leuke herinnering over...in het boek!
                                                                                                                                 
En even op de foto met jullie...ja natuurlijk, dat is toch leuk voor het thuis front!!!
Al met al...heeft ze zeker anderhalf uur tussen de tafels rond gelopen...en gepraat met iedereen.
Toen we allemaal naar huis gingen, ging ze pas aan een tafel zitten, om nog even na te praten met de organisatie...zelf snel iets te eten/drinken, en daarna de kinderen op te halen!
 

Ja we waren het er met elkaar zeker over eens...dat Sonja niet alleen op TV, en de verdere media...overkomt, als een leuke, spontane, warme vrouw...maar dat in werkelijkheid...ook ECHT is!
Dus bij deze, nogmaals...dank je wel Sonja...voor al je spontane, en lieve persoonlijke aandacht...voor echt iedereen!!!
 

Na afloop hebben we nog even op het strand gekeken...maar er stond zoveel wind, dat wandelen niet echt een leuke optie was...het zand waaide overal tussen...zelfs tussen onze tanden...ha,ha!
 

Ja...ik heb een super leuke dag, met m'n 2 meiden gehad ...en ze waren ook meteen weer positief...om gezonder te gaan eten...wat dan ook weer beter voor de gezondheid, en de lijn is natuurlijk!
Ik weet zeker, dat het ze gaat lukken!...maar ik ben sowieso al gewoon heel blij met hen...en ook zeker trots op ze hoor!!!

Een fijne zondag verder, allemaal.

Liefs en groetjes van Marianne.


woensdag 6 juni 2012


EEN JAAR OUDER...EN TOCH FLEURIG...EN EEN KLEIN BEETJE KLEUR!

Het was niet druk zondag...op m'n Verjaardag!
Alleen de kinderen en kleinkids, waren er...anderen waren op vakantie, of konden door omstandigheden helaas niet komen.
Maar het was toch heel gezellig...en ben ook verwend hoor!!

Heel veel KLEURIGE kaarten ontvangen...envelopjes met inhoud...bloemen...lavendel plant voor in de tuin...bonbons...lekkere fles wijn...helemaal links op de foto, zie je nog net een glimp van één van de oude houten klossen, die ik ook kreeg!
Prachtige witte...heerlijk geurende...Pioen rozen!
Ze ruiken nog steeds...echt "zo" lekker!
Mooi boeket...met witte Gerbera's, en rozen!
En ook nog mooie roze Pioen rozen...die helaas 'niet 'zo lekker ruiken als de bos met de witte!


Vandaag was m'n vriendin Anita op bezoek, morgen komt er misschien nog een vriendin...en maandag komen er ook nog een paar vriendinnen heerlijk "uitgebreid" lunchen!!
Allemaal heel gezellig!!

Vrijdag ga ik als "verrassing" met m'n 2 meiden mee...naar de "Sonja Bakker" lunch...in een strandpaviljoen op het Noordwijker strand!!
Het lijkt me heel erg leuk, samen met de meiden...en ook om Sonja eens Life...te ontmoeten...ha,ha!
Ik laat jullie later nog weten...hoe het daar was hoor!

Ik wens jullie allen vandaag een Kleurige, Fleurige...en waardevolle dag!

En kijk voor meer Kleur en Fleur, gezellig even bij VERONQUE van http://eensnellerkloppendhart.blogspot.com/

Brocante groetjes van Marianne!

zaterdag 2 juni 2012



GIPSKRUID!
Zo subtiel...mooi!

Misschien niet slim één dag voor m'n verjaardag...maar ik kon ze gewoon niet weerstaan!



 Heb dus toch een mooie dikke bos gekocht...en oh wat reuken ze deze keer lekker!




Normaal reuken ze eigenlijk helemaal niet zo lekker...

De  bloemetjes zijn ook groter dan anders...ja echt mooi hoor!
Nu snap ik waarom ze deze keer ook duurder waren...ha,ha...maar wel de prijs dus waard!
Ik ga er heerlijk van genieten!  

En mocht ik morgen ook nog bloemen krijgen...ik heb 'gelukkig' meer mooie kannen...

Allemaal weer een fijne dag vandaag hoor!
Groetjes van Marianne.



vrijdag 1 juni 2012

Slaapkamer perikelen!


 
Vandaag een kijkje in onze slaapkamer...

Deze grote mooie lijst, waarvan de onderkant stuk was, is voorzien van steigerhout aan de achterkant, en daar waar de lijst stuk was gegaan, is een plank gekomen, om iets op te zetten!!
Hangt boven het bed...gewoon mooi te zijn!




Dit is de hoek links van het bed, met de dressoir/kaptafel.

M'n sieraden kistje, oude poederdoos, en parfumflesje, die er links opstaan!

En kijk eens hoe leuk de lijst boven ons (waterbed) staat!

Tot slot..een kijkje naar buiten...in de achter tuin!

Als ik de foto's zo bekijk...begint het al weer te borrelen...en denk ik, dat er binnenkort nodig weer eens even een beetje gery...styld moet worden daar!

Een fijne avond verder, allemaal!!
Groetjes Marianne.