woensdag 20 juni 2012

Ondanks dat...toch een beetje Kleur en Fleur!


Jullie zullen je misschien tijdens het lezen, afvragen hoe deze post Kleurig en Fleurig kan zijn...maar ik ga het proberen uit te leggen!

Onze schoonzoon (chefkok)  Barry...vertrok 2 juni, naar Frankrijk, om daar als vrijwilliger. met de hulp van andere vrijwilligers, te gaan koken...tijdens de Alpe d'HuZes!


Samen...elke dag voor duizenden mensen...een toch nog leuk uitziend...en 'lekker' Diner maken!
Waarbij hij heeft staan koken...met een jonge man met leukemie, een vader wiens kind nog maar kort te leven had...en nog veel meer schrijnende verhalen, die allemaal...een ongelofelijke indruk op hem hebben gemaakt!
Met zoveel mensen heeft hij daar opgetrokken...heel veel gepraat, gehuild, bemoedigd...en gelukkig ook wel kunnen lachen...


S'avonds eerst dan weer vergaderen...over hoe gaan we het morgen doen...
Om, zich daarna in z'n (spaarzame) vrije tijds momenten, voor het naar bed gaan, op deze plek, boven op de berg, in alle rust, even terug te trekken, en zich te bezinnen over het leven...goed beseffend, dat je heel zuinig moet zijn...op dat wat je hebt, en"echt" belangrijk is...de liefde voor/van je gezin, familie, en vrienden...en de mensen om je heen, omdat echt niet alles...maar zo 'gewoon' is!
Want van het ene op het andere moment, staat je hele leven op z'n kop...als je hoort dat je kanker hebt, of één van je dierbaren!

Toen hij thuis kwam, heeft hij geëmotioneerd z'n jongetjes, en vrouw extra geknuffeld...en s'avonds toen de kids naar bed waren, heel ontroerd, zijn belevenissen verteld!

Voor hem was het één van de moeilijkste/mooiste ervaringen, in z'n leven...en hij is blij, te hebben mogen mee maken...hoe duizenden verschillende mensen...op zo'n liefhebbende manier...met elkaar omgingen...en elkaar in moeilijke momenten hebben bemoedigd, en ook over 'de' berg hebben geholpen...
En al die vrijwilligers die daar hielpen...met allemaal het zelfde doel voor ogen...dat er maar heeeeeel veeeeel geld binnen mocht komen...voor de bestrijding van Kanker!

En de jongens waren natuurlijk heel blij...dat papa weer thuis was, en ook nog zo'n mooi shirt en cap voor hen had mee gebracht!
We hadden thuis de beelden van de Alpe d'HuZes gevolgd, want misschien konden ze papa wel zien...voor de jongste duurde het te lang, en papa zag hij niet...dus ging hij maar verder met spelen...maar de oudste heeft samen met ons, echt zitten kijken...en op sommige momenten zitten huilen, (net als wij) om alle beelden en verhalen die we zagen!
En hij was best wel trots op papa, omdat hij ook... aan zo iets goeds...had mee geholpen!


En daarom staan de shirts...vandaag voor de Kleur en Fleur!
Omdat al dat geld besteed kan/ gaat worden aan de bestrijding van Kanker!!!
En daar mogen we allemaal, heeeel erg blij over zijn...ja toch!
En Barry...nou die is gewoon vast besloten, om volgend jaar...weer te gaan!

Laten we koesteren...alle mooie momenten...in het leven,
want niemand van ons...weet hoe lang...ons is gegeven!

Allemaal een waardevolle dag! 

♥Lieve groetjes van Marianne♥ 

Voor meer kleur en fleur, kijk even bij VERONIQUE van http://eensnellerkloppenhart♥.blogspot.com/
8 opmerkingen:

anita zei

Geweldig wat je schoonzoon heeft gedaan.
Het is ook allemaal emotioneel.

gr. Anita

Home and Lifestyle zei

Wat een indrukwekkende post Marianne! Ik kan het gevoel van je schoonzoon zo goed begrijpen...je leert allemaal lieve en sympahtieke mensen kennen die verdriet en/of een ziekte bij zich dragen, die je zo graag zou willen helpen maar waarbij je machteloos bent en zelfs moet accepteren dat ze er over een paar maanden misschien helemaal niet meer zijn.

Het gevoel van je schoonzoon kunnen wij waarschijnlijk pas echt begrijpen als we er zelf geweest zijn, er hangt een emotie die op iedereen een onuitwisbare indruk zal maken. Geweldig dat hij samen met al die andere vrijwilligers zich heeft ingezet om dit alles mogelijk te maken...daar mag hij best heel trots op zijn!

Lieve groet, Ingrid

Maison Louise, Paintings by Louise zei

Vrijwilligers, ze geven zoveel fleur en kleur aan andere hun leven.

Pracht verhaal!

Lieve groet,

Loes

jacqueline zei

Wat een bijzndere belevenis...indrukwekkend! Ik ken ook iemand die er geweest is en heeft gefietst, ongelooflijk allemaal. Mooi! het is een grot goed als je gewoon gezond mag zijn...!
Fijne dag! Groeten, Jacqueline

Miranda zei

Wat een bijzondere en indrukwekkende post! Een paar heftige dagen waar hij mij gemengde gevoelens aan terug denkt, maar wel een positieve manier als hij van plan is volgend jaar weer te gaan!

Fijne dag. Lieve groet, Miranda

Maison Louise, Paintings by Louise zei

Hoi Marianne,

Ik heb bij mijn post van vanmorgen nog een tip gegeven over Pioenrozen.

Lieve groet, Loes

Created by Essie zei

wat een bijzonder post met een mooi verhaal. Wat een belevenis om dat mee te mogen maken.
Mooi om er zo aan bij te kunnen dragen

Lieve groet
Esther

Chantal zei

Je hebt helemaal gelijk Marianne. We moeten onze tijd op aarde koesteren... Super, dat je schoonzoon dit heeft gedaan. Een geweldig voorbeeld voor zijn kinderen. Geef hem maar de complimenten.
Vriendelijke groeten,
Chantal