maandag 19 november 2012

vervolg Praag!

 
Op de 2e dag in Praag zijn we s'morgens na ons lekkere ontbijt...met scrumbled egss...jammie...ben ik gek op...om 9.00 uur weer met de bus 'nu' naar de bovenstad gebracht, de(zelfde) gids stapte onderweg in .
Er stonden meerdere bussen, ook met gidsen, welke allemaal een lange stok bij zich hadden, waaraan bij elk aan de bovenkant een plastic tulp. een vlaggetje, een poppetje, of bij onze bus gids een beertje, (met daaraan een fietslichtje...wat handig was bij de lichttour) zat!
Bijna iedereen (behalve wij dus) moest bij zijn eigen gids gaan staan, en het was een kinderlijk schouwspel, iedereen op zoek naar zijn eigen groepje...de gids van onze bus bleef maar wenken dat ook wij moesten komen, en ik terug wenken dat ze gewoon konden vertrekken zonder ons...ha,ha...maar hij begreep het niet en werd er heel 'erg' ongeduldig bijna bozig van, wij er maar heen gelopen, hij vroeg of we soms niet hadden begrepen dat we bij 'zijn' groep hoorden...even uitgelegt dat wij besloten hadden om deze dag, en trouwens...helemaal 'niet' bij een groep te willen horen...vond hij niet grappig...zo jammer...geen humor die man...ha,ha!
   Gewacht tot de grote stoet was vertrokken, en zijn daarna heerlijk op ons gemak, met ons super handige 100% Praag boekje van de AMWB ( echt een aanrader voor stedentrips, het meest overzichtelijk, en van elke wijk een kaart...met heel uitgebreide wandelroute, met allerlei tips, en lunch, shops etc. adresjes) op pad gegaan
 Allereerst over de brug, naar de inmens 'grote' Burcht gewandeld, dat waren zoal 2 mooie plaatjes
met eronder, en omheen een prachtige grote tuin


 Natuurlijk eerst langs de 2 wachten, waarvan deze met z'n ogen stond te knipperen, en even later met z'n ogen dicht indommnelde, en bijna naar links omviel
Onder de poort doorgelopen...en wauw wat een grote binnenplaats met zoveel mooie gevels, verschillende poorten onderdoor gegaan met allemaal prachtige binnenplaatsen met The story of Praag Castle, de prachtige St.Vitus Kathedraal, Het Konigspaleis, oh allemaal te mooi, en teveel om op te noemenEn toen alweer door de laatste poort...met 'voor' ons een werkelijk schitterend uitzicht
                                                                                                                                                         


Nog even een laatste blik achterom naar ook hier de 2 wachten voor hun kleine huisjes...


En dan...de prachtige Burchtwal met de grote schietgaten...met daar overheen een werkelijk 'zo schitterend' uizicht over o.a. ook de beneden stad, en nog meer van Praag...
Op deze foto vriendin Berthy (ja dames ik was dus de Lady in Red) in een zeer (on)flateuse houding, om door een schietgat te kijken, toen ik haar even later de foto liet zien, kwam een opmerking die ik hier niet zal plaatsen...maar we hebben wel even daar de slappe lach gekregen...ja stuur 2 bejaarde teenagers maar 4 dagen "effe weg" en dan loopt het al snel uit de hand hoor...ha,ha!
Dit was het helaas voor de foto...te mistige, uitzicht over de rand van de Burchtwalwal
Dit zag je aan de linkerkant op de wal, een prachtig pad, met kleine trapgedeeltes, en prachtige grote oude Lantaarns aan de muur.
De groep mensen die daar net naar boven zijn gekomen, begonnen daar spontaan een Tsjechisch? lied Acapella te zingen...we werden er allemaal even helemaal stil van...daarna liepen ze al pratend gewoon door of er niets aan de hand was...terwijl wij in onze handen klapten ...Terwijl wij ook het lange pad naar beneden afgingen(beetje lastig met m'n rollatortje, maar het ging...en we zagen er ook de humor wel van in) kwamen we deze mooie Lantaarns tegen
Aan de rechterkant van de muur dit ondanks de mist...voor ons werkelijk prachtige uitzicht op de grote stukken tuin met smalle witte paadjes, waar al de wijnranken langs stonden...zo mooi onderhouden ook...
Moe maar blij dat we het allemaal hebben gezien...zijn we richting de karelsbrug gelopen, en op het kleine pleintje voor de stadspoort, terug naar de beneden stad..direct naar binnen gegaan...bij een echte Starbucks...nee sorry...zeker niet Tsjechisch...
maar jippie...een toilet, de grote Cappucinno's, de Carrot cake, en de noten Brownie smaakten 'zo' lekker...op die heerlijkeLounge banken, met uitzicht op de stadspoort
 
En ja dames, ik zie het zelf nu ook hoor...zoals ik op die bank hang (beetje van ellende) moet er zeker 5 kilo af...ha,ha! Berthy zag de foto wel aankomen en ging er helemaal 'mooi' voor zitten
Over de Karelsbrug langs de oever terug gewandeld onderweg nog in een leuk straatje paar leuke sjaals gekocht, en een flesje Becherovka, een soort van kruidenbitter, met anijs en veel kaneel, beetje sterk wel 23% alcohol....ha,ha...maar wel lekker voor na een koude (Kerst)wandeling.
Onderweg nog even kijken of we wel goed gingen...op de hoek van dit straatje met zulk mooi uitzicht naar boven.
Ook nog een Theestop in een piepklein pandje, met een lekkere panini op z'n Tsjechisch...en daarna naar de Engelenbrug...nog een best een pittig eind als je been niet meer wil na zolang gelopen te hebben...en hup in de bus 'op' naar het Diner, met als Dessert...warme Appelstrudel met slagroom...ja blijft vreemd maar was wel heel erg lekker...
 
Terug in het Hotel weer gezellig wezen loungen in de Lobby bij de bar...en kreeg daar nog even van iemand die gezellig met haar moeder bij ons kwam zitten, een grote dampende kop cappuccino over m'n arm en been heen...de tranen spatten spontaan in m'n ogen...nee helaas niet van het lachen...ha.ha!
Hele lounge bank onde,r ik snel met de lift naar de kamer, kleding uit en arm en been onder de koude straal gehouden...viel mee beetje rood alleen...gauw in andere outfit naar beneden, iedereen helemaal bezorgd, dochter en moeder nog druk aan het discuseren hoe het nou toch kwam...en drongen heel erg aan op een drankje...nee joh dat hoeft helamaal niet, zoiets kan toch gebeuren...nou goed okay dan!...en toen werd het snel weer heel gezellig...ha,ha!
 
Volgende ochtend om 5.00 uur op, 5.45 uur trollytjes naar de bus brengen,  daarna ontbijten...en 6.30 uur vertrokken we weer.
Weer 4 stops onderweg, en om 18.30 uur kwamen we in Didam weer bij "Juffrouw Tok" voor een heerlijk afscheids diner "met groente" en heerlijk...ijs als dessert!
Rond 20.30 uur vertrokken we met de bus richting huiswaards, 3 uitstap haltes onderweg, en rond 22.15 uur eruit bij onze eind uitstaphalte, even tijdje wachten op onze ophaalauto...en 23.15 uur rolde ik thuis de voordeur...letterlijk en figuurlijk binnen...ha,ha!!!
 
Praag de "Gouden" stad, schoon, vriendelijke mensen...heel erg mooi om gezien te hebben, vooral de bovenstad "zo prachtig"...maar ook beneden wel veel grauwe gebouwen, en straatjes, die heel nodig opgeknapt moeten worden...maar waar helaas geen geld voor is...
We hebben het vooral ook 'samen' heel erg naar onze zin gehad...en gaan weer gauw sparen voor volgend jaar!
 
Ik hoop dat jullie het hebben volgehouden tot de einstreep van dit hele verhaal, maar ik niemand het niemand kwalijk als ie is afgehaakt hoor, want deze post is wel heeeeeeeeeel erg lang ...gelukkig maar voor jullie..dat er ook foto's mislukt zijn...ha,ha! 
 
♥♥♥Lieve groetjes Marianne♥♥♥
♥♥♥♥♥
♥♥♥
 


16 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Nou, ik heb het volgehouden je post helemaal te lezen, maar nu heb ik door een toenmalige bijzondere liefde ook wel iets met deze stad, dat scheelt. Jammer dat het zo mistig was, waardoor je al die prachtige vergezichten niet goed kon vastleggen. Ik zet deze stad op mijn lijstje, hoop er ooooit een keer aan toe te komen er nog eens naar toe te gaan!

Je vroeg hoe ik de vork zo krom heb kunnen buigen: heel simpel, met zo'n tangetje die je in elke gereedschapskast wel kunt vinden! Het buigt vrij makkelijk hoor, dus dat gaat lukken!

Nog een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

Mayflower zei

Ik heb je reisverslag weer met plezier gelezen hoor Marianne.
Wat heerlijk om er samen zonder de groep op uit te gaan en jullie hebben mooie bezienswaardigheden bekeken.
Hopelijk heb je geen brandblaren aan die hete koffie overgehouden.
Wens je een fijne week.
Lieve groet, Mea

anita zei

Hoi Marianne.

Leuk dat je het zo naar je zin heb gehad.
En leuke foto´s heb je gemaakt.
Fijne week


gr. Anita

Ans zei

Ik heb het met heel veel plezier gelezen,Marianne.
En het verveelde me geen moment.
Want je schrijft echt leuk.
Mooie foto's trouwens.
Ik ben er nog nooit geweest,maar mijn zoon wel en die had ook schitterende foto's.

Groetjes Ans

It's me zei

Pfffff...wat een post...heerlijk Praag is geweldig...ik heb genoten hoor.....enne je ziet er goed uit joh !!...liefs Ria...xxx..

Chantal zei

Heerlijk, om zo mee te genieten van je reis! Prachtige foto's! (Zeker, die ene van je vriendin in die onflateuse houding ;-))
Vriendelijke groeten,
Chantal

Linda zei

Hee Marianne, dat was een mooi verslag, ik heb ervan genoten hoor! Jij schrijft altijd zo gezellig. Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad!
Lieve groetjes, Linda

Eefies day zei

Wat lachen zeg met die gids...gelukkig hebben jullie er een heel eigen tour van gemaakt, wel zo gezellig.
De wacht is ook komisch...je zult daar ook zo moeten staan...
Leuk dat we weten wie je bent,we zijn ook echt niet nieuwsgierig hoor:)


Lieve groet,
♥Eefie

Joke zei

Altijd leuk om de foto`s weer terug te kijken,en volgens mij heb je genoeg gezien en beleefd.

Groetjes Joke.

Anoniem zei

Helemaal gelezen, Marianne! Fijn dat de dagen zo mooi zijn verlopen en dat jullie zoveel hebben gezien.
Ik ben er zelf nooit geweest, maar hoor wel van anderen, en nu ook van jou, dat Praag een heel mooie stad is.
Fijn dat je het met je vriendin ook goed hebt gehad en volgend jaar graag weer wil! Maar weer een spaarpotje op de schoorsteenmantel!

Lieve groet,
Gerry

little sweet things zei

Ik ben tot het einde aan je lip uuuhh blog blijven hangen hoor!
Wat een heerlijk verhaal (op de hete koffie op je benen na dan)
Fijne week!
groetjes, Sas

De liefste zei

Wat een leuk verslag met bijbehorende foto's. Alsof ik me weer in Praag waan, ook al is het jaaaaren geleden. Toch herkenningspunten van dat schoolreisje :-)
Fijne avond.
Liefs,
Mirjam

Hannekie zei

ik vond het heerlijk om te lezen.en prachtige foto's ook....je ziet er goed uit hoor...
liefs hannie

Jana zei

Beautiful photos from a trip from Prague. Cakes are definitely good yum-yum.
Nice day.
Jana

Wateringen zei

Goedemorgen lieve Marianne,

Meis vol plezier heb ik je verslag gelezen van jullie heerlijke uitje naar Praag..
De foto's zijn super, en het gekke is dat ik bij jou weer hele nieuwe dingen op de foto zie hahaha...die heb ik dus gemist toen wij in Praag waren...

Maar lieve meis, wat een prachtige Anton Pieck stad is Praag he?
En volgens mij is deze stad in alle jaargetijden schitterend...!
Ik zou in de winter nog wel eens willen gaan, dat lijkt me ook zo prachtig en romantisch!

Wat heerlijk dat jullie zo hebben genoten, je ziet jullie gezichtjes echt stralen, en daar genieten wij ook weer van.

Geniet nog maar lekker na...en ik wens je alle liefs,
Marijke
www.marijkevanooijen.blogspot.com

Krek wak wou zei

Wat een geweldige stad zeg! Ik ben er nog nooit geweest.....staat nu op mijn lijstje! Prachtige reportage, Marianne!
Ik zet binnenkort op mijn blog hoe je de kerstboompjes maakt... met foto's is het duidelijker! Het is echt niet moeilijk!
Fijne dag en liefs van Nicole