dinsdag 6 november 2012

Wat een geweldige Brocante Fair!

 
Het begon al zaterdag, toen we om 17.45 uur met de auto vol met spullen, aankwamen bij de grote Kerk in Edam, zo 'spannend' om er naar binnen te gaan...en wauw wat was het er prachtig!
Weliswaar een beetje te donker om alles heel goed te kunnen zien...maar die kroonluchters met echte kaarsen, die prachtige ramen, grote pilaren, de oude bewaard gebleven kerk klokken en die oude stenen vloertegels, waarin de namen gekerfd staan..van heeeeeel erg lang geleden overleden mensen, die daar liggen...heel indrukwekkend hoor!
Het was ook zo leuk om tijdens het zoeken naar onze kraam, en sjouwen met onze spullen, bekende en onbekende kraamhoudsters te begroeten...en iedereen was zo enthousiast over de locatie, en verwachtingsvol over de Brocante fair!!!
En zo ontzettend lief ook, hoe we zijn geholpen met een steek wagentje, om alles naar binnen te krijgen, want alleen al om niet te vallen over al ongelijke tegels, en de trapjes die we steeds op en af moesten om onze kraam te bereiken...op mijn kruk...was al een crime...ha,ha!
We hadden een prachtige plek...en gezellig...vriendinnen, naast, en tegen over ons staan!
Nadat we de kraam al aardig wat hadden opgebouwd...natuurlijk even een rondje gedaan om te kijken, wie er nou precies...en met 'wat' voor mooie spullen stonden!
Nou helemaal hebberig werden we al meteen...van zoveel moois...zo mooi uitgestald...en ook aardige mensen allemaal!
Zondagmorgen al weer om 09.00 uur, allemaal weer zo'n beetje aanwezig...om de laatste spullen op, en het verfraaien van onze kramen te doen...en toen was het eindelijk "zover"...

Precies om 11.00 uur gingen de Kerk deuren open...en een ongelofelijke 'grote' stroom aan bezoekers...baanden zich een weg naar binnen!
(Wij stonden daar achteraan...het trapje op, en dan aan de rechterkant)
 
Binnen de korste keren, was de hele Kerk gevuld met allemaal Brocante liefhebbers...die ons ook meteen vertelde hoe groot/lang de rij wachtenden...om binnen te komen buiten was, en hoe het verkeer al helemaal vast stond...voor Volendam!!
Maar iedereen was gelukkig ook heel blij, dat er zoveel (gratis) parkeer ruimte was...
  Onze kraam, en een stukje van onze vriendin Anita...haar plek...
We hebben weinig tijd gehad om gezellig (vriendinnen onder elkaar) te kletsen, maar wel heel veel verkocht, en veel bekende, en onbekende...gezellige, leuke dames aan onze kraam gehad...leuk Saskia, van het blog 'Little sweet things' om jou ook weer eens te hebben gezien...maar 'zo jammer' verder geen Blogsisters ontmoet, (en ik had nog wel m'n naam en blognaam op de kraam gezet)...en had me er 'zo' op verheugd, om eens het 'gezicht' achter de leuke blogs te kunnen zien.....helaas dames!
Door alle drukte ook eigenlijk geen tijd gehad om nog even te kijken...of er nog iets was...wat we 'toch' eigenlijk wel graag zelf wilde hebben, maar uiteindelijk moet een mens toch ook eens naar het toilet hé...en toen heb dit lieve beeldje gekocht...bij José...van 'Brocante klosje'...zij kwam jaren geleden toen we de winkel nog hadden, al bij ons in...vaak vergezeld door haar vriendin...en is sinds een jaar geleden haar eigen web winkel begonnen...zo'n lief mens!
En ook haar man...die zo aardig was om aan het einde van de lange, maar geslaagde dag...met hun steekwagentje...de nog overgebleven spullen van ons, in de regen...naar de auto te brengen, omdat ook Mandy (heeft problemen aan haar armen en handen) bijna niets meer kon tillen...zo'n lieverd ook...ja twee byzondere mensen!!
Verder nog alleen dit halve ltr. banden (melk) kannetje gekocht...ik wilde nog wel een 1 ltr. versie, bij Petra van Fort Lapin gaan scoren...maar ja..stom natuurlijk...ik was gewoon te laat!
Maar gelukkig Peet, zien wij elkaar gauw...en hopelijk heb je er dan weer/nog eentje voor me..

Ik wil je trouwens...ja  'nogmaals'...geweldig bedanken...voor al je inzet om dit hele grote Brocante gebeuren...van de grond te krijgen!
Ja natuurlijk...zeker dankzij de welwillendheid van de Gemeente Edam...en hulp van o.a. de politie, brandweer, EHBO'ers...en vrijwilligers van de Kerk!!!
Maar dit alles is toch ontstaan door al jou initiatieven, idééen...en grote inzet om van deze Fair...één groots Brocante Feest te maken...en daarbij weer super bijgestaan door Marjon...en je eigen stoere mannen natuurlijk!
Dank je wel dat we er bij mochten zijn...het was een waar "Feestje" hoor!!!


Tot slot dank je wel Corine, van het blog 'Thuis' dat ik een paar door jou gemaakte foto's van de Kerk heb mogen gebruiken om op deze post te plaatsen...en heel erg jammer dat je niet gewoon even een gil gegeven, of aan m'n mouw getrokken hebt, toen ik bij de kraam druk bezig was met een klant...ik had graag even tijd gemaakt om je gedag te zeggen hoor!...maar hopelijk komt er een volgende keer...

Het is alweer zo'n hele lange post geworden, maar ik wilde het toch graag wel een beetje met jullie delen...sorry Dames!

Lieve groetjes...Marianne
♥♥♥
♥♥

22 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was een succes. Ik ben zelf niet geweest, maar lees een hoop enthousiaste verhalen.
Je kraam ziet er ook mooi uit.
Een gezellig verslag, Marianne!

Lieve groet,
Gerry

Sjoukje zei

Daar hoef je je niet voor de excuseren hoor... Ik vind het leuk om wat over die fair te horen waar ik niet ben geweest. Ik begin zo langzamerhand een ietsie pietsie beetje spijt te krijgen...Ik heb zo te lezen en te zien heel wat gemist. Nou ja misschien volgend jaar~!
Leuke post hoor...En een prachtige kraam~!
Fijne dag, groetjes Sjoukje

M. zei

leuk dat je zo enthousiast hebt verteld...ik ben niet geweest maar kan de sfeer via jou proeven...
dank je wel!!!


groetjes manuela

Linda zei

Ik vind je verslag heel leuk, hoor. Je stond volgens mij wel op een mooie plek met je kraam. Super dat er zoveel animo was voor deze fair en je spulletjes! Ik had er graag bij willen zijn...wie weet een andere keer!
Liefs Linda

Thuis bij Tjits zei

wat ontzettend leuk Marianne dat het zo goed geslaagd is! ik las al meer enthousiaste verhalen bij andere blogsters! Ik ben zelf niet geweest, maar het is wel iets om te onthouden voor een volgend jaar!
En de hele entourage is natuurlijk ook geweldig voor zoiets, puur genieten!

de vierkante kaarten staan op mijn fotokaartenblog en in mijn webwinkel, ik heb even hard mijn best gedaan haha;) leuk dat je belangstelling hebt!

fijne avond!
lieve groet, Tjits

Hannekie zei

ooo nee he..ben wel 3 keer bij je kraam geweest. we waren namelijk met 4 zussen en een zwager die ik aldoor kwijt was hahah. dus ik ben wel een paar keer langs je kraam gelopen , dan met de ene zus en dan weer met de andere. ik had nog bijna een schaal gekocht bij de mevrouw aan de zijkant. wat jammer zeg dat ik het niet doorhad dat jij het was. ik was ook helemaal vol van zoveel mooie dingen. ik zei al..volgende keer allemaal maar een naamplaatje op doen hoor. het was helemaal super leuk en ik hoop dat het volgend jaar weer is..dan ga ik zeker weten weer...
liefs hannie

Eefies day zei

Je post straalt zoveel enthousiasme uit, het moet gewoon heel erg leuk geweest zijn....
Heelrijk om zo te genieten van de fair de omgeving, de mensen en de locatie...jammer dat je weinig blogdames gezien hebt, er zijn er toch veel geweest als ik zo rondlees op de blogs.

Geniet nog even na...

Lieve groet,
♥Eefie

sabine zei

Leuk verslag zeg. overal lees ik van die enthousiaste verhalen. Fijn dat het allemaal is goed gekomen met de kruk en spullen en wij bloggers zijn heel lieve mensen dat zie je maar weer. Geniet er nog even lekker van na.Liefs Sabine

Ans zei

Echt schitterend,Marianne.
In een kerk krijg je meteen heel veel sfeer.

Groetjes Ans

Bonjade zei

Kijk zo vang ik toch aardig wat van de sfeer en de gezelligheid op.
Jaah....!!!! echt wij stonden er ook...nu ja mijn mannen dan hè..
Sja....ik weet het ....ik had erbij moeten zijn....
Manlief heeft her en der vragen gehad waar ik nu dan wel was......
tja.......thuis dus....ha, niet ziek hoor maar ook toch wel druk druk.....maar goed ik mopper niet.

Maar manlief zei volgend jaar MOET ik mee....al is het maar voor de groeten in ontvangst te nemen ;)

Had je graag ontmoet, ja kan ik nu makkelijk zeggen ;) maar echt....


Fijne avond

Liefs

Homemade Home zei

Fijn Marianne, dat het allemaal goed gegaan is. En wat leuk dat het zo druk was. Voor mij is het helaas te ver, ik had dit graag meegemaakt. Het ziet er allemaal zo ontzettend mooi uit, ook jou kraam. En ik houd heel erg van mooie kerken. Vorig jaar om deze tijd waren we in Edam maar toen konden we helaas niet naar binnen.
Ga nog maar even nagenieten van het leuke weekend.
Lieve groet Nelly

Mayflower zei

Ik geniet nog even van na als ik deze post lees Marianne. Wat een heerlijke sfeer en prachtige locatie was het. Ik heb je wel gezien, maar je was zo druk bezig met klanten dat ik maar verder ben gegaan.
Een volgende keer...druk of niet....trek ik wel even aan de bel hihi.
Je heb toch nog leuke spullen op de kop kunnen tikken.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

Home and Lifestyle zei

Wat een enthousiast verhaal over de fair en jammer dat je een aantal blogsters 'gemist' hebt doordat je te druk was of zij niet in de gaten hadden dat jij het was! Het is hier helaas ver vandaan, anders had ik zeker spijt gehad dat ik niet was gegaan.

Fijne avond en een lieve groet, Ingrid

It's me zei

Ik dacht al heb die foto's eerder gezien...hihihi...fijn dat het zo goed was....liefs van mij...xxx...

cindy 'wonenmeteenhart" zei

ik ben met me gezin ook op de fair geweest en vond het super bijzonder om bij zoiets leuks aanwezig te mogen zijn!!

en nu ik je foto zie van je kraam weet ik het metene weer ja ik zag je naam wel stana maar het was zo enorm druk dat ik dacht ga nu niet storen,
anders had ik zeker me even voorgesteld en verteld wie ik was

liefs cindy

cindy 'wonenmeteenhart" zei

vergeet ik je nog te zeggen: ik heb op me blog ook een leuke post geplaatst over de fair met een hele hoop foto's !

gr cindy

little sweet things zei

Wat was het leuk he Marian, wij hebben ook zo ontzettend genoten.
Het hele sfeertje, de gesprekken met al die mensen met de zelfde voorliefde voor brocante echt geweldig.
Drie uur en een kwartier zijn we binnen geweest en daarna had ik voor mijn gevoel nog niet alles gezien.
Vond het leuk om je weer eens gezien te hebben.
Liefs, Sas

Miranda zei

Fijn dat het een succes was, je kraam ziet er dan ook prachtig uit!

Fijne avond. Lieve groet, Miranda

Fort lapin zei

Hey Lieve Marianne wat hebben we een geweldige dag gehad he??!! Zo super dat je er was des ondanks je pootje... Jij en Mandy en Anita hadden een leuke kraam hoor!! Ik ben blij dat jij en vele andere blogdames veel foto`s hebben gemaakt.Helaas door het tijdgebrek heb ik er maar 3!! Ha ha maar zo kan ik toch lekker nagenieten!!
We gaan snel even bijkletsen met zijn alle(anita en syl) want zondag hebben we elkaar niet kunnen spreken.
Enne super bedankt voor je lieve woorden...ik bloos ervan!!
X Peet

Fort lapin zei

Hey Lieve Marianne. Wat hebben we een super dag gehad he??!! Jullie hadden een een mooie kraam. Gelukkig was je er bij, desondanks je pootje..
Idd door de drukte heb ik ook veel blogdames en bekende van Fb gemist, jammer he?We gaan snel even bijkletsen en nagenieten..
Dank je voor je lieve woorden, ik bloos ervan..
X Peet

Jana zei

Beautiful photos of the entire environment for markets.
Marianne, your kitchen is beautiful.
Jana

Home and Lifestyle zei

Ohh, een stedentrip...dat klinkt bijzonder goed Marianne! Volgens mij ga je ook ver weg, als je al zo vroeg wordt oogehaald! Ik wens je heel veel plezier en vind het hartstikke leuk dat je na die tijd de kaarten nog eens goed gaat bekijken. Al zeg ik het zelf, ze zijn echt zo mooi ;)!

Geniet van je reis, veel foto's maken hoor!

Lieve groet, Ingrid