dinsdag 24 juli 2012

Oma's Buffetkast!

Zoals ik beloofde...hier het verhaal achter Oma's Buffetkast!De kast stond, (toen nog in het bruin natuurlijk) vanaf dat ik mij als kind kan herinneren, tot aan Oma's overlijden in  haar huisje.
En elke keer als we (toen ik klein was) bij Oma op visite kwamen, en de thee was gezet...haalde ze de sleutel van de deurtjes uit haar schortzak...en ja hoor...dan kwam het donkergroene (vast wel bekend bij de 50 plussers onder ons) D.E. koektrommeltje op tafel!
En als we naar huis gingen...kwam de sleutel om het rechter laatje open te doen, tevoorschijn, en kreeg ik...uit een klein beursje (ja zo heette dat) een zakcentje in mijn hand gedrukt!
Ja...even stiekem zomaar in  Oma's kast kijken, was er echt niet bij...
Dus dit verhaal kennen mijn meiden, en kleinkinderen inmiddels ook wel, jammer dat de sleutels er niet meer van zijn...dit vooral voor de jongste die heel erg van snoepen houd, en nog wel eens 'stiekem' op zoek gaat naar iets lekkers...ha,ha! Toen Oma was overleden, en haar huisje leeg moest, is er veel weg gegaan, en ook spullen naar de kinderen, en kleinkinderen...zo ook moest de, best grote, buffet kast, waar verder niemand interesse in had, weg...en wij hadden er in ons (te klein voor de kast) etage woninkje helaas geen plaats voor...maar wat had ik hem eigenlijk, "achteraf" toch graag willen hebben!


De kast is toen...zucht...naar de buren van mijn tante en oom, gegaan, en is langzaam in mijn gedachten...naar de achtergrond verdwenen

Toen er dan ook jaren later...door een mij totaal onbekende meneer...gebeld werd, en zei...mevrouw u kent mij niet, maar bij ons staat de buffetkast van uw Oma, en we willen deze kast nu kwijt, uw tante vertelde ons, dat u jaren geleden al graag de kast had willen hebben, maar hem toen niet kwijt kon, en stelde ons voor, u toch maar eerst even te bellen.........ja, ik stond daar met die telefoon...en er prikte tranen achter mijn ogen...DE KAST...nu zou ik hem dan' toch' nog krijgen...
Inmiddels verhuisd naar een iets grotere etage, maar toch 'eigenlijk' nog geen plek voor de kast, heeft hij (helaas niet tot zijn recht komend) jaren in onze slaapkamer gestaan.


Toen wij later naar onze, nog steeds huidige, éénsgezins woning vertrokken...kreeg hij eindelijk( nog steeds bruin) een mooie plek in onze keuken bij de eettafel


En uiteindelijk...toen de 'White wash' verf golf...hier door het huis, op gang kwam...heeft hij zijn juiste plek gevonden...en staat mooi 'Brocante'...en...Wit te zijn, in onze huiskamer!En daar blijft hij ook...en later zal hij naar één van onze kinderen/kleinkinderen gaan...want een kast met een voor mij...'zo'n' mooi verhaal...zal toch zeker niet uit de familie verdwijnen...help, nee toch!


♥♥ Lieve zomerse groetjes van Marianne ♥♥
♥♥

14 opmerkingen:

Petra zei

Pas op dat je geen last van houtworm krijgt!

Home and Lifestyle zei

Wat een mooi en bijzonder verhaal en wat een geluk dat de kast na jaren toch nog bij jullie terecht is gekomen! Ik zag het helemaal voor me hoe je oma de sleutel van de kast uit haar schort haalde, om jullie van iets lekkers of een zakcentje te voorzien!

Een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

Jana zei

Beautiful sideboard and a precious memory of grandmother. White enamel bowl is very nice, after such a desire, too.
Have a nice day
Jana

Anoniem zei

Wat een mooi verhaal Marianne. En dat de kast toch via via weer bij je kwam. Ik vind het een hele mooi kast.
Ik snap dat je hem koestert.
Zo zie ik mijn oma nog altijd scharrelen in haar brede inloopkeukenkast waar al haar voorraad stond.

Een fijne en zonnige dag gewenst!
Lieve groet,
Gerry

anita zei

Leuk hé zo´n kast van je oma.
Ik ben ook 50 plus en heb nog een bed ´een twijfelaar´ van mijn oma en een spiegel.
Zal ze een keer op mijn blog zetten.
Leuk hé zo oud en dan nog hebben.

gr. Anita

Ans zei

Een heel erg bijzonder verhaal,Marianne.
En wat is het een juweeltje van een kast.
Een kast om te koesteren.

Groetjes Ans

Chantal zei

Wat ben je op een speciale manier aan de kast gekomen! Lief van die buurman, dat hij jou heeft ingelicht. Ik vind de kast een heel mooi model hebben, met die kleine hoekkastjes. Veel plezier ervan!
Vriendelijke groeten,
Chantal

De liefste zei

Wat een geweldig verhaal over een geweldige kast die uiteindelijk op de juiste plek terecht is gekomen.
Zit met een dikke vette glimlach jouw verhaal te lezen.
Fijne avond!
Liefs,
Mirjam

little sweet things zei

Wat een mooi verhaal Marianne, ik kan me je vreugde zo goed voorstellen dat je de kast via een omweg toch nog in huis hebt. Is danook een parchtige kast.

lieve groetjes, Sas

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Hi Marianne...♥
Nou dit is wel een prachtig ongelooflijk verhaal zo krijgt die kast een aandenken ♥ voor de herrinering aan je jeugd bij je Oma dan is het zeker dubbel genieten ..;)
Ook ik heb een kast met een verhaal achter van mijn oma..;))!
Jou Kast is prachtig geworden ..;)
Liefs en fijne zonnige dag Gaby...♥

Anoniem zei

Mooi verhaal mam. Ik was hier helemaal niet van op de hoogte hoor. En tuurlijk blijft de kast in de familie,hij kan alijd nog gebruikt worden in de schuur! Hahaha! Grapje hoor!

Xxxx Daan.

Marguerite zei

Wat een mooi verhaal. Nee die kast moet je nooit weg doen. Heb hier in huis ook een paar spullen staan die lekker "van mij" blijven.
Trouwens wat een mooie trommel heb je op de kast staan. Ook van oma??
Groetjes Marguerite

Maaike zei

Wat een mooi verhaal over een schitterende buffetkast! Ik heb ook een buffetkast van mijn oma! Zij overleed en niemand wilde hem hebben dus ik dach die is van mij! En nu achteraf hadden meer hem willen hebben zo mooi is hij nu weliswaar nog steeds bruin heb de overstap nog niet duren nemen om hem wit te maken! Super mooi blog ik ga je volgen! Kom je ook eens bij mij langs?

Groetjes Maaike

Pink Princess zei

WAT een schiterende kast..en wat fijn dat ie nu bij jullie staat. Vooral met die herinneringen die je eraan hebt. Mijn oma en opa hadden een oud theekastje en ook daar zitten dat soort fijne herinneringen aan... met het koektrommeltje die nu bij mij staat gelukkig :)...OH wat had ik dat theemeubel graag gehad..maar ja helaas zat de houtworm erin en is weggedaan door een oom. Maar anders....... :)

Groetjes