woensdag 4 juli 2012

Mijn Petit Point!

Afgelopen week las ik de post van Silvia van...Het lijstje van Brocante ...en zij liet allemaal mooie foto's zien van het al heel oude "Petit Point"

Vandaar op deze kleurige, fleurige woensdag...mijn kleine Petit Point voetenbankje...dat mijn moeder zo'n 39 jaar geleden voor mij geborduurd heeft!
Het heeft jaren in de kamer gestaan, maar op een gegeven moment veranderde de styl van inrichting...en is het naar zolder verbannen.


Mijn moeder borduurde altijd 'zoveel'...ik kreeg ook toen ik trouwde (bijna 43 jaar geleden) een geborduurd schellenkoord, dat heeft ook lang aan de muur gehangen, en ook nog een groot schilderij van "Het straatje van Vermeer" met een echte (goudkleurige) brede lijst.
Beiden zijn toen ook naar zolder gegaan, en weer jaren later heb ik het schellenkoord weg gegeven (de meiden vonden het allemaal helemaal niets) het schilderij staat nog steeds in een hoekje op zolder, kon het niet over mijn hart verkrijgen om het zomaar weg te doen, maar ook al zou ik de lijst nu gaan white washen...nee dan is het, het toch nog "niet echt"...zeg maar!


Maar het voetenbankje is toen mijn moeder (ja, ook jaren geleden) overleed, toch weer in de kamer komen te staan, heb alleen het houten onderstel, toen mijn woonstyl weer eens veranderde...later wit geschilderd...zodat het wel helemaal in m'n landelijke Brocante sfeertje paste.


De stoel die er hier achter staat, is een oude stoel van mijn moeder, die ik ook wit heb geschilderd, en heb laten overtrekken met een roze bloemen quilt, waarvan je (even) een klein stukje kunt zien...maar die inmiddels al een tijdje verborgen is onder grof linnen, en een oude kanten sprei.


Ik ben er nu nog steeds 'wel' heel blij mee...want het is nu toch vast een blijvende herinnering aan mijn moeder...want ja zo vinden de meiden het ook wel heel erg leuk!Ik wens iedereen die deze week op vakantie gaat...een hele fijne tijd...geniet van alle mooie momenten...en van elkaar!

En verder allemaal een mooie dag!
♥ Groetjes van Marianne ♥

Ben je benieuwd naar meer Kleur en Fleur kijk dan even bij  Veronique van  Een sneller kloppend hart http://vipderoos.blogspot.com/


18 opmerkingen:

Ans zei

Wat een lief mooi voetenbankje.
En de kleur wit past hier heel erg mooi bij,dus heel goed dat het geschilderd is.
Een dierbare herinnering aan je moeder.

Groetjes Ans

Het lijstje van brocante zei

Wat is je krukje prachtig Marianne.....leuk dat je dit laat zien.
Door dat hij nu wit is komt de PETIT POINT nog beter tot zijn recht!!!!
Ik ben intussen geslaagd voor een VANITY set ...eigenlijk twee....even kijken welke het mooist is....dan kan er een naar de winkel.....het moet nog uit Engeland komen....dus word vervolgt!!!!
Ik wens je nog een fijne dag & lieve groetjes,
Silvia

ria zei

Ik hou er wel van.En zker als t door je moeder is gemaakt.Heel bijzonder!!
Lieve groet Ria

It's me zei

Wat een geweldige herinnering meis...prachtig is ie !!...zo heb ik mijn beer 46 jaar oud bijna 47......met een gebreid jurkje aan door mijn moeder gemaakt...ben er zo blij mee...veel heb ik niet van haar verder...omdat zij 22 jaar geleden naar een verpleegtehuis moest mijn vader was toen al overleden.....we hebben toen het huis leeg gehaald.....heb wel wat gelukkig maar niet veel...ze is nu as zondag 1 jaar overleden.....liefs van mij...xxx..

Irena zei

wat een schattig ding,echt prachtig,groet irena

Anoniem zei

Wauw prachtig,niet meer naar zolder doen hoor,het is echt schitterend en zeer zeker heel bijzonder,fijne dag,lieve groet Musje.

Maria zei

Prachtig dat voetenbankje met mooi borduurwerk en wat een mooie herinnering aan je moeder.
Fijne dag
Maria

@nne zei

ik ben het helemaal met silvia eens. door de witte kleur komt het motief erg mooi uit. ik heb jaren geleden een petit point krukje van m'n groottante geërfd. ik denk dat ik ook het ook licht zal verven om het een tweede leven te geven. groetjes, @nne

anita zei

Leuk als je nog iets heb wat je moeder heeft gemaakt.
Met het witte onderstel is het ook leuk.
Het is echt een leuk voetenbankje

gr. Anita

Anoniem zei

Ja, je hebt van die herinneringen die je hoe dan ook toch niet weg wilt doen.
Het feit dat je het voetenbankje geverfd hebt is hij toch weer mooi geworden en het borduurwerk komt mooi uit.
Dus toch samen met de stoel maar in ere houden.

Lieve groet,
Gerry

Kom Achterom zei

het is een schattig voetenbankje zeg! ooh bij mijn ouders staat er ook één maar dan geborduurd met kraaltjes ook zooo mooi!!
fijne dag
Yolanda

Jana zei

Je moeder is erg mooi en geborduurde stoel, maar ook stoel een kast is mooi.
Geniet van een heerlijke warme zomer.
Jana

oale zei

Blijft toch altijd leuk hè dat borduurwerk. Wij krijgen in onze Boelschuur ook zoveel geborduurde schilderijen. Wij hebben nu iemand gevonden die er tassen van maakt. Als je die ziet!!! Geweldig zijn ze, met allerlei stofjes en kantjes, echt plaatjes. Groetjes Alie

Eefies day zei

Wat een prachtig krukje..zo mooi geborduurd en nu een geweldig item in je huis.

Geniet lekker van de vakantie...

Lieve groetjes,
♥Eefie

Bonjade zei

Oh....geweldig......ben helemaal dol op het petit point. Vind het zo met liefde gemaakt en dat is zeker te zien bij je voetenbankje.
Wat een plaatje en met het wit eronder komt het nog meer tot zijn recht.
Kan me voorstellen dat dit krukje je zo dierbaar is. Daar krijg je toch een warm gevoel van........
En wat zou ze trots zijn als ze wist dat het krukje nu wereldwijd te bewonderen is......

Liefs

Bonjade zei

Fijne dag

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

wow wat een mooi verhaal van je moeder ..werd er stil van..en ook prachtig dat geborduurd voetenbankje ziet echt leuk uit ..;))
Ik heb een geborduurde kat kussen van mijn oma nog al bijna 100 jaar oud..zal het nog wel eens laten zien op mijn blog .;)
Liefs en fijne vacantie Gaby..♥

Miranda zei

Een prachtig bankje met dierbare herinneringen!

Fijn weekend. Lieve groet, Miranda