donderdag 28 maart 2013

Bijna Pasen!

 
 
Ja aan het weer is er nog niets van te merken...maar het is echt Lente...en ook al bijna Pasen!
Ik kijk er naar uit...eerst vanavond genieten van "De Passion"op TV...en dan morgen, op Goede vrijdag...komen m'n 3 lieve Brocante vriendinnen gezellig Lunchen!!

Op 1e Paasdag rustig thuis...en even Blij stil staan...dat Jezus op die dag zo heeeeeeel erg lang geleden, uit z'n graf is opgestaan!

En dan op 2e Paasdag...komen de kinderen en kleinkinderen s'middags, en gaan we met elkaar genieten van een (hopelijk) heerlijk warm/koud buffet...waarmee Jessie me al eerder op die dag gaat komen helpen...want hij gaat in ieder geval zijn favoriet..."Het"dessert maken!!!
Ik denk alleen niet dat ik het hier al aan jullie mag gaan verklappen...want ja het is een verrassing...en stel je voor dat z'n mama en/of z'n tante misschien deze post lezen hé?!







Hiernaast zoals ik nog beloofd had, even een foto, die zijn mama van hem en zijn broertje heeft genomen, toen ze net hun haren had geknipt/geschoren (shirts moesten uit, want daar waren toch haren op gekomen, en ja bah, die kriebelde) en zoals jullie zien ziet ie er dus een stuk beter uit als hij niet ziek is hé...ha,ha!
En z'n broertje Misja vanzelfsprekend ook natuurlijk...













Hiernaast een oude foto van hun mama (links), en tante Daniëla, toen ze ongeveer acht en 10 jaar oud waren...










 




















Ja en dan mogen natuurlijk Janco onze oudste kleinzoon, bijna 15 jaar, en Manuela onze kleindochter van 17 jaar, ook niet ontbreken hé!

Zij zijn allemaal met elkaar...en 'natuurlijk' vanzelfsprekend, ook de schoonzoons...
Een extra reden...om mij een blij en 'Gezegend' mens te mogen weten!!!

Met mijn man gaat het naar onstandigheden goed, hij begint volgende week aan z'n 2e chemo kuur, en hij heeft gelukkig, tot dusver geen last van bijwerkingen, is alleen wel moe.
Na de 2e kuur dan weer een scan, en onderzoek, om te zien of het is aangeslagen...dus afwachten!

 
Lieve blog dames..ik wens een ieder van jullie...Mooie, Waardevolle Paasdagen!
Geniet van elkaar, en het 'mogen' Leven...
 
En mijn gedachten zijn zeker bij jullie...die erg ziek zijn hoor!
Lieve groetjes van Marianne
♥♥♥
♥♥

zaterdag 23 maart 2013

Bijna echt Lente??

 
 
Toen het een paar (ja wel 2) dagen mooi weer was...werd ik helemaal enthousiast...en heb meteen alvast een leuke houten bak met vioolen gekocht!!
Eerst de tafel goed schoongemaakt, en daar stond ie dan...helemaal klaar voor de Lente!!!


Ook in de huiskamer in m'n witte emaille grote kan...gezellig Paastakken, met daaraan de nostalgisch beplakte paaseitjes gehangen!
Die had Mandy jaren geleden al gemaakt voor in onze (toenmalige) Brocante winkel...en die vond ik zo leuk...dus daar zelf toen ook een stel van mee naar huis genomen...ha,ha!
 
 
Dus was al een beetje klaar voor de Lente...maar 'help'...waar blijft die Lente nou???
Brrr buiten is het zo koud...en in de tuin willen de knoppen van de struiken en bomen ook nog niet echt open gaan, en mijn Hortensias hebben er rond deze tijd, nog nooit zo triestig bij gestaan als nu!
 
Jessie (kleinzoon) had vanmorgen thermo ondergoed, en een maillot aan, met voetballen, en omdat papa moest werken, stond mama (Mandy) met een thermo shirt onder haar kleding, en winterjas, met een ijsmuts op...langs het voetbalveld...te kou kleumen...eh, maar ja, die is altijd al meer van het mooie weer geweest...ha,ha!
 
Het enigste wat we nu nog kunnen hopen...is...dat de Zomer net zo lang zal gaan duren als de Winter...hmm...ja...en dat zou eigenlijk dan wel weer heeeeeel erg fijn zijn!!!
 
Ondanks het weer...toch allemaal wel gaan genieten van het weekend hoor!
Liefs en groetjes, van Marianne
♥♥♥
♥♥



zondag 17 maart 2013

And... The Winner is...


Ja...het duurde lang, en jullie geduld is aardig op de proef gesteld...maar Jessie had bij ons de lootjes wel al gemaakt en gevouwen, maar moest toen naar huis, en zou het winnende nummer gaan bekend maken,..als hij op één van onze oppasdagen, tussen de middag uit school bij ons een broodje kwam eten!
Maar helaas voelde hij zich toen helemaal niet lekker, had buikpijn, was misselijk, en koortsig, en wilde heel graag naar bed...dus school gebeld...hij heeft de hele middag geslapen...toen mama hem kwam halen was hij net wakker, en gloeiend warm, dus mocht hij blijven slapen omdat hij de volgende dag beter ook maar niet naar school zou gaan, en hij anders al vroeg naar ons gebracht moest worden.
In zijn pyama heeft hij ziekig als hij was toch het winnende nummer uit de schaal gehaald...en "The Winner is"...
 
Omdat hij zo gloeiend warm was...en we volgens hem best een eitje op zijn hoofd konden bakken...heeft hij het winnende nummer maar op zijn voorhoofd geplakt...en nee zo zielig/triestig ziet hij er anders echt niet uit hoor!!! 
Ja...CORRY DE VRIES... jij bent het dus geworden...helaas heb ik geen verdere gegevens van je, dus als je die even aan me door wilt geven/mailen...stuur ik het Surprise give away pakket...snel naar je toe hoor!...en hoop dat je de inhoud ervan leuk gaat vinden...
Nog even een foto van m'n mooie stoofje in de keuken...het staat nu op het houten dienblad/bedtafeltje, op de eettafel...het is eigenlijk voor ontbijt op bed, en heb het een tijd geleden gescoord, op een gezellige Open dag, bij vriendin Petra, van Fort Lapin...samen met het kleine banden kannetje, en 2 Terrine's...de grote rechtse pas gekregen samen met 4 zelfde soepkommen, en porseleinen soeplepel, van vriendin Silvana!
De laatste JDL magazine's liggen eronder...want ja die 'blijf' je steeds opnieuw doorkijken/lezen hé!

Lieve Blogmeisjes...ik dank jullie allemaal dat jullie mijn blog leuk genoeg vinden om te volgen...voor mij is het i.i.g. een welkome afleiding...en nu vooral...in de moeilijke (vooral s'nachts) uurtjes...

wens jullie allemaal een mooie 'Waardevolle' zondag"
Lieve groetjes van Marianne
♥♥♥
♥♥
 
Na een roerige nacht, met een teiltje naast z'n bed (ja was echt nodig!) is onze kleine...grote kanjer...inmiddels gelukkig weer opgeknapt!...zal nog wel even laten zien, hoe hij er uitziet...als hij niet ziek is, want hij vond/vind het 'echt' niet leuk, om met zo'n koppie op de foto te staan!


vrijdag 8 maart 2013

Ja hoor...de 100e volger is er!

Ja hoor...m'n 100ste volger 'Ingrid' van IS Interieur Styling...heeft zich aangemeld!
Dus in het weekend, lootjes maken met m'n kleinzoon Jessie...en dan zal hij de winnaar bekend maken. 

Ben nog steeds zo blij...met m'n mooie wit emaille stoofje!

Al mijn nieuwe volgers "Heel Hartelijk Welkom op mijn blog" en hopelijk vinden jullie het gezellig om af en toe, eens bij me langs te komen!...en verder allemaal nog heel even geduld...en dan kan ik eindelijk mijn leuke Surprise give away...naar één van jullie opsturen!

Maak er een mooie vrijdag van!
Lieve groetjes, Marianne.
♥♥♥
♥♥



maandag 4 maart 2013

Eindelijk actie!

Woensdag zijn we naar het AVL geweest, voor de definitieve uitslagen van mijn man...het was een moelijke dag, maar zijn wel blij dat er nu eindelijk actie gaat worden genomen...want dat voor ons...lange wachten, was echt 'zo' killing!

 
Morgen start vooraf aan de operatie (dit omdat de kans op herstel dan groter wordt) de chemo, en omdat het AVL wat chemo betreft, een goede samenwerking heeft met het ziekenhuis bij ons, kan dat daar, dat is wel fijn, en scheelt ons ook veel reistijd.

Hij krijgt 2 kuren, en na de 1e kuur volgt opnieuw een onderzoek, en een scan, om te zien of het aanslaat (indien 'niet' stopt de chemo) en na de kuren,  duurt het dan nog 2 á 3 weken...en dan volgt dan eindelijk de grote operatie, die 5 á 6 uur zal gaan duren!
Z'n blaas zal worden verwijderd, en om uitzaaiingen te voorkomen, ook prefentief de lymfe klieren.
De pathaloog anatoom is daarbij ook aanwezig, en omdat over sommige dingen na de scans toch nog enige twijfel is, zal er daarvan wat weefsel worden weggehaald, wat hij dan ter plekke verder onderzoekt, waarna de operatie aan de hand  daarvan, dan e.v.t. nog verder aangepast gaat worden!
Als ik het allemaal nu zo op deze post zie staan...klinkt het nogal oppervlakkig...maar jullie zullen begrijpen dat we er met elkaar helemaal 'flabbercasted' van zijn...en ook zeker beseffen dat ons, en daarbij natuurlijk vooral mijn man...nog een lange, moeilijke tijd wacht!
Maar..."DVL"...blijven we vertrouwen...dat het uiteindelijk goed gaat komen!

Dank jullie allemaal nogmaals...voor de aanhoudende lieve reaties, e-mails, bloemen, en lieve kaarten!
Het doet ons zo goed!...en dat er zoveel lieve familie, vrienden, kennissen, buren...en mede blogsters zo met ons begaan zijn...doet ons beseffen dat wij ons heel erg
Dankbaar...en Gezegend mogen weten!
En mocht ik de komende tijd niet op 'al'  jullie posten gaan reageren...ik kom wel bij jullie langs hoor!
 
Voor jullie allemaal "een hele waardevolle mooie" dag!
En heel veel liefs van ons!!!
♥♥♥♥♥
♥♥♥♥
♥♥♥


Het duurde wel even, maar gelukkig zijn de Magnolia takken uit onze tuin, zoals jullie zien...toch uit gekomen...maar buiten worden de bloemen wel groter en blijven ze ook langer mooi!