woensdag 29 augustus 2012

Effe weg...en geen kleur en fleur vandaag!!

 
 
 
 
Ja effe was/is het helemaal weg...de fut, en inspiratie...ook om op m'n blog, nieuwe post te maken...ik zat/zit even, met een te 'vol' hoofd, en gedachten, die alle kanten op gaan...in een dipje...dus van mij even 'geen' kleur en fleur op woensdag...                             
Om er niet helemaal in te zakken, zit ik wel veel aan m'n keukentafel, om bij jullie op bezoek te gaan, om alle gezellige, leuke post te lezen, en even een  reaktie achter te laten, want dat verzet m'n gedachten een beetje...maar meer dan dat...gebeurd er eigenlijk niet zoveel.
Naar buiten de tuin in kijkend, zag ik dat de meeste eenjarige bloeiende planten, het op gaan geven, en door de regen en wind van afgelopen weekend, ligt de tuin ook al vol met afgevallen blaadjes van de bomen en struiken...het is al weer vroeger donker...zucht...ja, de zomer loopt op z'n eind...en zelfs aan de lucht buiten, kun je het ruiken...de herfst komt er bijna aan!
Ik houd van alle jaargetijde hoor...echt waar!
Maar nu wil ik even nog geen afscheid van de zomer nemen!!!
Ach laat me maar even...want ook al lijkt het soms allemaal even moeilijk...er is zoveel waar ik "blij en dankbaar" voor mag zijn!!!...
Dus het komt 'heus' gauw wel weer goed hoor!
 
Lieve groetjes van Marianne
♥♥
♥♥♥
 


woensdag 15 augustus 2012

Daar is ie dan...mijn leuke kleine fornuisje!


Op deze kleurige en fleurige dag, zoals beloofd, even wat foto's van m'n...
te gek, leuke...lieve kleine fornuisje!




En zeg nou zelf...is het geen schatje!





De binnenkant, is zwart/wit gestippeld...gémailleerd...en nog helemaal gaaf, en ik ben er nog steeds heel blij mee...dus ja "defenitly" een blijvertje hoor!

Voor nog iets meer kleur dan alleen van de rode uien...


2 foto's van een oud 'Frans blauw' emaille baby badje, op houten onderstel



Er zitten wel wat beschadigingen langs de rand, maar van binnen is het gaaf...dus het is e.v.t. nog  te gebruiken!
In verband met ruimte gebrek nu, zou ik het graag willen verkopen...iemand misschien interesse?
voor € 35,00 mag het weg!!!!!


Maar kijk voor nog  meer kleur en fleur, bij Veronique  van Eensnellerkloppendhart.blogspot.com

Een fijne, zonnige dag allemaal!

♥♥ Marianne ♥♥

♥♥♥

 

vrijdag 10 augustus 2012

Doorkijkje van de kamer naar de keuken!



Dit is de doorgang, van de kamer naar de keuken, met links mijn  super gave (vind ik zelf) kleine oude fornuisje! Aan de rechterkant hangt een oude ingelijste dieren prent...die ik zo aandoenlijk lief vind!



Het is een hele oude prent...vergeeld, en gekreukeld...maar als je er vlak voor staat, en die lieve, ondeugende, kleine snoetjes ziet...dan snap je, dat ie gewoon...nog heel lang, daar zal mogen blijven hangen!!!

Volgende keer zal ik jullie mijn fornuisje, eens goed laten zien, want het is 'echt' zo'n leukerdje.

Voor nu alvast een heel fijn weekend...en maak er iets leuks van!!!

♥♥ Lieve groetjes van Marianne ♥♥

 Oeps...ik heb bij het gezellig lezen, van de reacties op mijn vorige post, verschillende reacties die ik had aan gevinkt om te publiceren...per ongelijk laten verdwijnen, door i.p.v. op publiceren, op verwijderen te klikken...toen plotseling de telefoon ging, en m'n kleinzoon ineens kwam binnen stormen!
Ik heb geprobeerd de reacties terug te krijgen...maar helaas, niet gelukt, en geen idee of dat  eigenlijk ook nog wel kan???
Dus sorry lieve schrijfsters van een berichtje...ik heb ze allemaal wel gelezen, maar helaas staan ze, op één na...niet op mijn post...zo jammer!!!



Moeder/Dochter dagje!


Gisteren gezellig met onze oudste, Daniëla, een dagje winkelen, en lunchen in Hoorn!
We zouden allebei met de trein gaan, dus om 11.00 uur afgesproken bij het Treinstation...ik had   besloten, met de bus(sen) te gaan...en eigenlijk was dat veel leuker, want je ziet onderweg veel meer landelijke mooie plekjes, ook als je door de dorpen heen rijd!!

Daan moest 'natuurlijk' wel even laten zien, dat ze een nieuwe mobiel heeft!

Heerlijk eerst een lekkere Cappucino gedronken en 'gekletst' wat geslenterd door de leuke winkelstraten...die er helaas nu wel een stuk minder leuk uitzagen, omdat ze overal bezig waren om de Kermis atracties op te zetten voor de 'grote' Kermis, dit weekend!
Heerlijk geluncht...en gezellig 'gekletst'...daarna weer verder...en een geweldige Taarten bak benodigheden, winkel gevonden, met heeeel veel bak en decoratie spullen...uit Engeland...'echt' een top adres voor onze taarten en cupcake bakster...jongste...Mandy!
Je kan er ook nog Bak workshops volgen...misschien een leuk idee om dat met z'n drietjes een keer te gaan doen??


Onderweg uitgerust... en ja, alweer...gezellig  'gekletst' in het kleine, Frans aandoende, achter tuintje van "In de verleden tijd"
met een verse munt thee...en ieder een 'groot' stuk lekkere, wortelnoten taart erbij!

 
Ik was al jaren niet meer in de veleden tijd geweest, (en ook niet in Hoorn trouwens) maar het heeft sindsdien geloof ik 2 keer van eigenaar gewisseld...en het heeft daardoor helaas, wel iets ingeleverd, wat betreft het onderhoud...maar het is er nog steeds wel...'echt' even terug gaan...naar de verleden tijd!
Erg moe...(ja dat nare been) een beetje vol, en misselijk van de taart...ha,ha...hebben we elkaar op het Station een dikke knuffel gegeven...en  uitgezwaaid...en zijn we daarna ieder onze eigen kant op, naar huis gegaan!

We hebben een hele gezellige dag gehad..."een dag met een waardevol randje"...en ja, lieve Daan...dat zouden we 'zeker' eens vaker moeten doen!!

Maar dat gaat waarschijnlijk wel eventjes duren...eerst staat voor komende week(en) even m'n enkel operatie op het schema...dus af wachten maar.


Lieve groetjes allemaal...en een mooie, zonnige dag!

♥♥ Marianne ♥♥

♥♥♥

woensdag 8 augustus 2012

De kleur en fleur...op woensdag!


Vandaag even een kleurige foto van Opa, met z'n 2 jongste kleinzoons....tijdens de zomer Spurd dag, afgelopen vrijdag...samen in de Kano!



En speciaal voor jou, Ingrid (van Home & Lifestyle) zoals beloofd, een paar foto's van de hangplant van de plantenhal...ha,ha...in 'mijn'  zinken emmer...aan onze magnolia boom!
Wat denk je...is het wat?







Helaas zijn de gele en roze bloemetjes, i.v.m. de kleur en fleur van vandaag, niet 'echt' goed te zien!


Ik wens jullie allemaal, een Kleurige, en Fleurige dag!

Lieve groetjes van Marianne!


Voor nog meer kleur en fleur kijk dan even bij Veronique, van http://eensnellerkloppendhart.blogspot.com/


maandag 6 augustus 2012

Sfeer 'kamer' kiekjes


Op deze (wat het weer betreft) druilerig begin, van een nieuwe dag...hier  even wat sfeer foto's, die ik nog vond...van de huiskamer.




Deze spreken wel voor zich...en wel leuk met op de achtergrond, een stukje van 'ons 'park, aan de overkant van de sloot.

Dit is een hele oude étagere, die op Oma's buffetkast staat, met bovenop een Petrus Ragaeut sauskom, een uit Frankrijk komende, handgemaakte, (eruit ziend als een rammelaar, met handvat) van de lange takken van lavendel, en gevuld met de bloemetjes, en een gehaakt hoesje met daarin 6 gehaakte ronde kleine kleedjes, die als onderzetters werden gebruikt (pff...stel dat er rode wijn op komt)


Onderop de oude koekschaal, van m'n oma...er zitten behoorlijk aanwezige goudkleurige randen aan...vandaar het kleedje erover...ha,ha!
Ik zal hem jullie nog wel eens helemaal laten zien
Erop m'n mooie kristallen likeur glaasjes...die kan ik zeggen..."zeer" regelmatig gebruikt worden...

Hopelijk gaat het weer, straks nog  opknappen
Maar hoe dan ook, wens ik jullie allemaal een 'waardevolle' dag!
Maak er wat leuks van...met elkaar!

Lieve groetjes, Marianne
♥♥
♥♥♥

zaterdag 4 augustus 2012

Vensterbank gebeuren!



Vandaag even zoals ik aan Eefie...van Eefies Day beloofd heb!
Wat er op mijn keuken vensterbank zoal staat...

Maar jullie mogen allemaal, ook even mee gluren hoor...



Een oud kaas kastje, oud glas in lood raam(pje) op het eind een gietijzeren taart plateau op voet, met een betonnen tulband er op, een oude wit gemaakte schemerlamp voet, met een grijzig rieten kap, en op de grond...nog een glimp van een grote ronde kaasplank


in de oude franse stokbroden mand,  een glazen taartplateau op voet, met daarop een ronde aluminium pan met deksel, en daarin 5 honingraad vormige hoge witte porseleinen bakjes, met een kleinere in het midden...ik denk dat daar vroeger, yoghurt in gemaakt werd...en ook van aluminium een ronde botervloot, met deksel, met een glazen bakje erin voor de boter, nog een oude spuitfles...en oh ja...nog een kein glas in lood raampje


Vanaf de andere kant gezien, een grote witte emaille kan, met (nog aan het drogen)...paar hortensia's, mijn voor m'n verjaardag, van m'n vriendin gekregen, kleine olijf boompje...en op de achtergrond nog een (moeilijk te zien) stukje van een smal dubbel luikje...waarvan ik hoop dat Petra, van Fort Lapin, nog een bijpassende 2e, voor aan de andere kant van de vensterbank...op de kop kan tikken



Dit is wat er allemaal bij mij op staat...en ja zoals jullie inmiddels al van mij weten...ook hier geen "Les is more" en inderdaad, een boel afstof werk, dat wel...zucht...maar ik vind het toch helemaal 'gezellig' staan zo!
In de grote collage boven aan mijn blog, zie je nog een stuk(je) van wat er op  mijn kamer vensterbank staat, deze is verder lastig op de foto te zetten, want ik kan er aan de zijkanten niet goed bij...ja beetje vol gebouwd, ook daar hé...ha,ha!

Voor jullie allemaal, maak er een fijn weekend van!

♥♥♥ Lieve groetjes van Marianne ♥♥♥ 
♥♥