vrijdag 17 mei 2013

Een druilerige dag!

 
Omdat het al weer even geleden is...en ik me op deze druilerige Herfst...oh nee sorry...Lente dag? een beetje verveel, wat natuurlijk helemaal niet hoeft...want ik heb best nog veel op mijn 'too do' lijstje staan...maar bjag...nu even niet!
 
Gewoon dus maar even gezellig een stukje van m'n kleine gruttersbak op het aanrecht in de keuken laten zien, met daar op/in o.a. een oude engelse marmelade pot, waar nu de dessert lepels in staan...
 



















Natuurlijk heb ik best wel leuke idéeen voor wat te rommelen in huis, maar ik moet ook nog even verder met een kleine inhaalslag hier in huis, want door het ziekenhuis gebeuren van m'n man, en het niet goed functioneren van m'n eigen lijf...schiet dat er steeds bij in!
Dus elke dag probeer ik iets nuttigs in huis te doen, maar stiekem grijp ik alles aan om even niets te doen...en ja met dit flut weer, is er toch niets lekkerders dan met een groot glas thee, opgekruld op de bank...gewoon een beetje te zitten sikkeneuren...maar dat gaat vanzelf wel weer over hoor meisjes...ha,ha!

Ik ben voor moederdag door onze meiden (en hun gezinnetjes) zo lief verwend!
Kreeg van Jessie en Misja een hele grote bos witte tulpen, en van hun mama een lief kaartje...waarop stond dat we met z'n tweetjes gezellig uit eten gaan, in een leuk Sushi Restaurant...mjammie...en ik ben zo gek op sushi!!!
Van de oudste Daniëla, een leuk klein glazen waxine lichtje, en ook een lief kaartje...waarop stond dat we volgende week een dagje met de trein naar Zaandam gaan, daar lekker gaan lunchen, en dan op zoek naar leuke zomer kleding kunnen gaan!
Vind het zo leuk/gezellig om weer eens één op één met hen iets te gaan doen, krijgen ze allebei weer net als vroeger, als we dat wel eens deden...alle aandacht van mama...ha,ha!
En ik kijk er natuurlijk ook naar uit, want het is een fijne afleiding, om even zulke leuke uitstapjes te gaan doen...

Want volgende week woensdag is de laatste chemo van mijn man, dan heeft hij zijn 4 kuren gehad!!!
En dan moet hij de 29e weer voor een Pet ct scan naar het AVL, en de week daarna 2 dagen achter elkaar, naar de uroloog, voor een cystescopie, en de uiteindelijke uitslag...dan naar de anesthesist, en afd. chirurgie, voor uitleg bij de wond/stoma verpleegkundige, en als laatste een gesprek met de specialistisch verpleegkundige, die ons begeleid...en waarvan wij waarschijnlijk dan ook zullen horen voor wanneer de operatie gepland staat!
Best allemaal heel spannend, maar ook wel een beetje moeilijk...nu het dan toch bijna zover is!
Maar ook goed...'dat' het eindelijk zover is...

 
En gelukkig blijven de viooltjes er in de regen, ondanks alles stralend bij staan...en geloven in de Lente, en een nog komende...hopelijk goede/mooie zomer...dus ja als zij dat kunnen, wie zijn wij dan...om dat niet te doen?!

Liefs en groetjes voor jullie allemaal!
En fijne, mooie Pinksterdagen  toegewenst.

En lieve meiden...Donn't forget...Enjoy the Little things of Life!

Marianne

woensdag 1 mei 2013

De dag erna!!!

Gistermorgen vroeg om 7.30 uur op m'n keukentrap in het voortuintje 'de vlag' uitgehangen!
En daarna even achter de auto van de buurman langs, om er een foto van te maken...en wat staat daar ineens zo'n 10 meter vanaf ons huis, aan de waterkant bij de sloot...2 oranje tulpen!!...huh, die stonden daar daags ervoor toch nog 'echt' niet???
Snap het nog steeds niet, maar vond het wel heel bijzonder, en toepasselijk voor het begin...van deze speciale K(r)oning(inne) dag!
 




Deze speciale gelegenheids beker (is nog van mijn moeder geweest)...van de Abdicatie van Koningin Wilhelmina, op de Kroningsdag van haar dochter Prinses Juliana...in het jaar 1948.
Heb hem speciaal voor 'ook deze' speciale dag...in de vensterbank voor het raam gezet...met een appeltje van oranje erbij... 
(Foto is buiten genomen, vandaar de bomen die weerkaatsen in het raam)
Paar uur later gezellig met een kop koffie en oranje cake...voor de buis naar de Abdicatie van Koningin Beatrix gekeken!
Dank u Beatrix voor al die jaren dat u onze Koningin was! 
En na het zetten van de handtekeningen, was het dan zover!
Welkom aan uw zoon, en mooie schoondochter
Onze nieuwe Koning  "Willem Alexender...en Koningin Maxima" 
En daar stonden ze dan, op het balkon...zoals altijd stralend, met nu ook hun dochters erbij!
Een prachtig, mooi plaatje, van een warm gezin!

Zo heerlijk waren deze ook, later tijdens het kijken naar de rondvaart over het IJ...de gekregen dadels met een heerlijke dikke oranje chocolade laag!
  
Geen idee hoe jullie er over denken, maar volgens mij is de tekst op de beker van de toen net gekroonde Koningin Juliana...ook nu vast weer van toepassing...voor haar kleinzoon, en zijn vrouw!
Zij gaan...het vast en zeker op hun eigen manier...maar 'wel'...heel goed doen samen!!!
 
Lieve groetjes voor jullie allemaal
Marianne