zondag 28 april 2013

Nog een beetje van de achtertuin!

Onderstaand nog even 2 foto's van mijn (zie vorige post) inmiddels opnieuw gewhite washte steigerhouten schouw, en de decoraties die er op staan...

Lekker weer fris, en helemaal klaar voor het nieuwe 'hopelijk' zonnige seizoen!

En hoe prachtig onze Magnolia in de tuin!
Foto is genomen toen de knoppen begonnen open te gaan!
Deze is van afgelopen week, er zitten inmiddels wel honderden bloemen aan...ja echt waar!
Het is zo'n prachtig plaatje nu!...maar helaas hij is ook al weer begonnen met bloem blaadjes te laten vallen...het mooie duurd maar zo kort...jammer hoor!
nog een foto met zicht vanaf de lange buitentafel...en dan rechts achter in de tuin de grote rode, (roze bloeiende) Prunus...inmiddels ligt de tuin ook al weer vol met de daarvan, afvallende roze bloesem blaadjes!
Ook rechts achter in de tuin, de weer even van een fris nieuw kloddertje wite verf voorziene oude  plankjes, en vogel kooitjes...
Alles hangt, staat, en ligt er inmiddels weer netjes bij...nu nog even wachten tot de andere zomerse planten gekocht, en gezellig neergezet kunnen worden!
 
Het was vandaag een mooie zonnige zondag...hopelijk hebben jullie er allemaal een beetje van kunnen genieten!
En voor de komende week wens ik jullie in alle opzichten dan ook...een mooie, zonnige week toe!
Vergeet niet om elke dag van iets...hoe klein misschien ook...te genieten hoor!
 
Lieve groetjes van Marianne 

Wil nog graag even met jullie delen, dat de 2 chemo kuren die mijn man inmiddels gehad heeft, na de uitslag van een nieuwe scan, en cystescopie...zijn aangeslagen!!
Ja dat is positief nieuws!!! hij is nu begonnen aan de 2 nog volgende kuren, en dan volgt weer een scan en cystescopie...waarna dan hopelijk 'eindelijk' de operatie ingepland kan gaan worden!!!
♥♥♥

dinsdag 16 april 2013

Jammer Piet...maar je zat er zondag toch wel een beetje naast!

 
De dag begon hier helaas met regen, en rond 15.00 uur kwam het zonnetje pas een beetje door!
Gelukkig was de temperatuur hier in de achtertuin best om te doen...maar oh wat hadden we ons er van te voren, toch allemaal ietsje' meer' van voorgesteld...zondag!
Zo zien we maar weer...uiteindelijk is ook het 'weer' toch niet door ons mensen vooruit te bepalen!

Toch maar een beetje in de tuin aan de gang gegaan, om het allemaal weer wat gezelliger te maken.

Andere mand voor m'n betonnen Buste Dame, met een mooie witte Helleborus


De steigerhouten schouw, tegen de muur van de schuur...moet nog wel even een nieuwe Hedera plant opkomen...deze heeft de lange winter niet zo best doorstaan

Verder niet zo veel gedaan, ik doe op het ogenblik, elke dag maar een klein beetje, want ik ik heb sinds vorige week, heel erge pijn in mijn heup.
Volgens de huisarts komt dat door m'n enkel en knie waar ik steeds maar meer last van krijg, waardoor de heup van m'n andere been, overbelast wordt, en nu ook op gaat spelen.
 Krijg zware pijnstillers, en ga/moet nu voor second opinion naar een ander ziekenhuis...komt allemaal zo even "niet" uit, in deze al moeilijke tijd...zucht!

Ik wens jullie allemaal een mooi dag!!!

En zou ik het bijna toch nog vergeten...Lieve Ria, zo lief en attent 'weer'...dank jullie wel voor de lieve kaart...en wil je de honden een extra hondenkoekje van mij geven!

Groetjes van Marianne

 


vrijdag 12 april 2013

Hoera...de Lente...komend weekend!


Als de weersvoorspellingen uitkomen...beloofd het dit weekend dan toch 'echt Lente' te gaan worden...
En wat zijn we allemaal toe aan de zon...en zeker ook de planten in onze tuin! 
 Duurde lang voordat ik ze eindelijk vond...witte druifjes!

 De vensterbank in de keuken opnieuw weer veranderend, na het kijken op het blog van Sjoukje van...De with brocante...zo leuk, en ik had boven ook nog zo'n soort oud wasrekje...dus...staat nu ook bij mij in m'n vensterbank!

Helemaal leuk toch...en met de tuin op het zuiden...helpt het oude franse sloop eraan, ook nog een beetje tegen de zon...ha,ha!
 
De bruine tegeltjes op de schouw en tegen de achterwand van het aanrecht, wil ik graag antraciet (bijna zwart) kleurig verven met de krijtverf van Annie Sloan...maar er zitten witte nerven in de getrommelde tegeltjes, en eigenlijk wil ik die er graag in houden...maar ja lukt dat wel??
 
 
Welkom ook aan mijn 'weer' nieuwe volgsters!
...en ik wens jullie 'allemaal' een heel mooi...en zonnig weekend hoor!
 
...Lieve groetjes van Marianne...
 


donderdag 4 april 2013

Terugblik rond Pasen!

Zoals op 'Goede Vrijdag'...beloofd  aan de meiden...

Lieve Sil, Anita,en Peet....zoals jullie zien...ja, het staat nog net zo hoor!

En meiden, ook nog even deze foto...oké...zo beter dan?...ha,ha!!

 
Pasen was fijn...op Paasochtend tijden het ontbijt, blij even stilstaan dat Jesus zo heel lang geleden op 'die dag' uit z'n graf is opgestaan!
En de dag verder rustig met z'n tweetjes...thuis!
S'avonds laat alvast in een grote pan, de kip en boullon gemaakt, voor de soep van de volgende dag.
 
Om 12.00 uur de 2e Paasdag, kwam kleinzoon Jessie al aan op z'n fiets...om alvast samen met mij het warm/koud buffet te gaan 'voor' bereiden.
 
 
En zoals jullie kunnen zien heeft hij heel erg zijn best gedaan, er ging ook nog basilicum en versgemalen peper op...en mmm...lekker dat die sandwiches waren!
Hij heeft zelf lekkere knoflook saus gemaakt voor o.a. bij de gehaktballetjes...en ook zijn favoriete toetje..."helemaal 'echt' zelf gemaakt" créme brulée...die hij later ook zelf met de brander (mocht) ging karmaliseren...
En ook nog zanddeeg gebakjes gevuld met clotted cream, en verse bosvruchten, met heerlijke slagroom erop, voorbij de koffie/thee...
Ja lieve Jes...we waren een goed team samen...zonder jou hulp had Omi het allemaal vast 'niet' op tijd af gekregen hoor!...Toppie man!
En wat hebben ze/we allemaal lekker gesmuld hé!!!
Wie weet...wordt je later wel net zo'n goeie Kok als je papa!
 
Ja, het was een heel gezellige, waardevole...2e Paasdag...samen met alle Kinderen...
 
Voor al mijn lieve blogdames...een mooie dag vandaag!
Lieve groetjes van Marianne
♥♥♥
♥♥



maandag 1 april 2013

Gezellige Afternoon tea!


Goede Vrijdag!...was een extra goede vrijdag!
 
M'n 3 lieve Brocante vriendinnen...kwamen rond 11.15 uur gezellig om te lunchen.
En wat was het gezellig, en hebben we weer lekker bij gekletst met elkaar.
Ik had als lunch een kleine Afternoon tea gemaakt, met sandwiches met zalm en mosterd/dille dressing, en kappertjes, en ook met eiersalade, kleine tomaatjes en provenciaalse kruiden, en kleine ronde pasteitjes met tomaat, mozzarella en pesto vulling.
Daarna hadden we warme engelse scones, met clotted cream, lemoncurd,en marmelade, kleine brownies...en natuurlijk diverse chocolade eitjes!
En daarbij hebben we zeker wel 4 grote potten thee leeg gedronken...



 
Vriendin Petra heeft tijdens de lunch bovenstaande foto gemaakt van één van de pimpelmesen, die in de tuin druk bezig zijn met hun tijdelijke woning...een paar seconden na de foto...vlogen de plukjes mos over de tuintafel...want ja je wilt toch wel graag dat het er binnen in je huur huisje een beetje knap uitziet hé!
Voor mijn man nam Petra een zakje handgemaakte bonbons mee...en ik kreeg van de meiden een leuk grijs vogelhuisje kado...zo lief!!
Ben heel benieuwd of daar ook nog huurders voor gaan komen...ha,ha...
 
Ik was nog bezig met opruimen, toen de bel ging, en een andere vriendin voor de deur stond, die kwam een grote krans voor in de tuin brengen, die ik haar gevraagd had van haar werk, voor me mee te nemen.
Samen koffie gedronken, en (ook weer) zitten kletsen, terwijl zij ondertussen smikkelde van een lekkere scone...
 


















Ik kreeg van haar deze leuke stenen gieter met bollen...ook zo lief!

Het was inmiddels al 17.00 uur dat ik haar uitzwaaide...gauw verder alles opgeruimd, en toen lekker op de bank...met een glaasje wijn...even nagenieten van een vermoeiende, maar heel gezellige dag!
 
We hebben die avond trouwens makkelijk gegeten..gewoon alle lekkere dingen die nog over waren...ha,ha!
 
 Meiden ik vond het super gezellig...een welkome afleiding...en ik ben heel blij met jullie hoor!
 
Lieve groetjes van Marianne
♥♥♥
♥♥