donderdag 27 december 2012

Vertrouwen!

 
Kerstmis is al weer voorbij...Hopelijk waren het...Mooie dagen...gevult met 'Waardevolle' momenten!!! 

Ik wens jullie ook een Fijne Oudejaarsavond...en een Mooi begin van het Nieuwe jaar!
Dat we...niet alleen onze goede voornemens zullen 'uitspreken' naar elkaar...
Maar ze ook 'echt' zullen gaan "Waar maken"...in 2013!!!
 
En niet alles wat we graag zouden wensen/willen kan nou eenmaal uitkomen...omdat het uiteindelijk niet aan ons is.
 
Geloof, Hoop en Liefde...en heb daarin vertrouwen!
(hoe moeilijk het soms ook lijkt)
 
Liefs en groetjes van Marianne
♥♥♥
♥♥
 
Ben benieuwd of ik mijn 100e volger nog mag gaan begroeten voordat het jaar om is!
Want ik wil heel graag mijn Surprise give away...natuurlijk weggeven!!!
Zal jullie ook volgende week de give away laten zien, die ik gewonnen heb...en waar ik zeker deze dagen extra veel "warmte" van heb.   

dinsdag 25 december 2012

Kerstgroet voor jullie!

Zo fijn...jullie lieve berichtjes...dank jullie wel!

Voor ons gezin  zullen deze Kerstdagen 'zo' heel anders zijn, dan wij ons hadden voorgesteld...maar  wel heel fijn, met de kinderen en kleinkids bij elkaar...en hopend, dat het goed komt!
 
"Morgen is het Kerstmis"
 
Voor jullie allen...Hele waardevolle Kerstdagen!
En een "Goed"2013!!
Wees lief voor elkaar...en maak er met elkaar iets moois van!

Lieve groetjes, Marianne.

♥♥
♥♥♥
♥♥♥
♥♥♥♥♥



zaterdag 22 december 2012

Kerstsfeer in de keuken!

Nog even een kijkje in de keuken...voor de Kerst! 


Links het kastje met de grote spiegel erboven, en een gruttersbak...ja 'echt' vol met oude keuken spulletjes...
Als je je omdraait rechts, het oude oventje, met kaaskastje erop...en een blik op de wilgen tenen Kerstboom in de kamer...
 
Hele mooie gekregen kaarten, in het ijzeren harten kaarten klem rekje...
 
 
De witte sneeuwbolltejes krans, met steranijs...en rechts het kleine (stt...niet verder vertellen) nep kerstboompje, in een jute zak...
Ziet er allemaal best gezellig uit...ja toch!
 
Voor jullie allemaal...een mooie, fijne dag...nog een paar dagen en 'dan' is het Kerst!!!
Lieve groetjes, Marianne.
♥♥
♥♥♥
♥♥♥♥
♥♥♥♥♥
 
Deze post stond nog in mijn concepten omdat ik er nog iets heel leuks bij wilde zetten...stuur hem nu zo door...want inmiddels is hier het e.a. aan de hand...dus nu eventjes verder niets

woensdag 19 december 2012

Nog een stukje van mijn Kersthuis!

 Zoals beloofd nog een stukje van mijn Kerstsfeer in huis!
Kijken jullie nog even mee in de rest van de kamer...
Deze 2 leuke hartjes kerstballen, liggen op een bedje van groen in de versaillle gietijzeren pot in de Brocante tutteltjes kast...ha,ha!
 


Mijn mooie Advents kaarsen plekje, op de side table!



Lichtjes op mijn Oma's buffet kast, en de Wilgen tenen Kerstboom die ik al zeker 10 jaar heb... dit jaar heb ik er (alleen) de mooiste/liefste Kerstkaarten in hangen! 

Mijn oude Franse luik, met het hart van eucalypthus eraan!
 
Aan de muur er tegenover, hangt nu dit oude schilderij lijstje met klein 'Merry Christmas' krijtbordje, en een lief engeltje eraan!
 
Dit was even de kamer, komt nog één post van de Keuken kant...maar dit was het weer voor nu...
 
Afgelopen zaterdag in de namiddag met onze jongste Mandy...gezellig naar het Midwinter feest in Edam geweest! ...Heel erg sfeervol en gezellig...
Helemaal in Dickens stijl...en toen het donker werd was het helemaal of we terug waren in die tijd, overal mooi verlichte Kerstbomen en versieringen in de smalle straatjes, gezang op verschillende locaties, een leuke Kerstmarkt...en er werden zelfs...glaasjes Gluhwein uitgedeeld!
Heel (niet) slim...m'n camera vergeten, en de foto's van m'n mobieltje waren "op deze na" helaas niet goed gelukt!
 
Ik wens jullie allemaal een fijne dag!
Liefs en groetjes...Marianne
♥♥
♥♥♥
♥♥♥♥
♥♥♥♥♥ 

zaterdag 15 december 2012

Mijn Kerstsfeer in huis!

 
Ik begin elk jaar altijd daags na Sinterklaas, met het versieren van de Hal, hm... nou ja oké...het halletje dan!
Dat vind ik altijd zo gezellig als je dan binnen komt, meteen de Guirlande met de brandende lichtjes langs de trapleuning omhoog!
Boven aan de trapleuning hangt de grote Ster van boomschors, en een laagje nep sneeuw! 
 Zo sfeervol...dat groen met hier en daar een bijna witte, jute strik, en dan zo mooi de lichtjes die weerkaatsen in de oude mooie white wash spiegel, die er hangt, naast de Kapstok!
 Er tegenover aan de meterkast deur, een roestig smeedijzer rek met daaraan o.a. een gedroogde grijzige ijslands mos Krans, en wat oude nostalgische kaarten!
 En als je dan links de kamer in kijkt, hangt daar recht tegen over...deze steigerhouten plank, met oude spiegel lijst, en een wandlampje, met als kapje een oud gehaakt kleedje...aan de wand!
Nu hangen er 2 uitgezaagde kerstklokken van steigerhout, aan, en ligt er bovenop een mooie tak (nep) mistletoe...gezellig toch! 
Dat was het even voor nu...wat vinden jullie er tot dusver van?
De volgende post gaan we verder de kamer in, met een doorkijkje naar de keuken...dus tot later!
 
Een gezellig en mooi weekend  allemaal...en geniet van de Kerstsfeer overal!
 
Liefs en groetjes, Marianne!
♥♥
♥♥♥
♥♥♥♥
♥♥♥♥♥
 
Ben toch zo benieuwd of ik de 100e volger op 31 december zal gaan halen...spannend hoor!
En mee doen hoor met mijn Surprise give away!...het is echt een heel leuk Brocanterig verrassings pakket wat naar de winnaar gaat!!


donderdag 13 december 2012

Het meisje met de rode laarsjes!

Deze post ben ik weken geleden aan begonnen, maar omdat ik me steeds al niet lekker voelde, en daarna m'n hubbie en ik 'echt'  grieperig werden, nu nog steeds moe, en futloos ben...een nog steeds niet meewerkende camera, en laptop heb...kwam het er steeds niet van...zag ineens dat hij nog bij mijn concepten stond, en omdat ik had beloofd jullie op de hoogte te houden, en 'ze' nog zou laten zien....bij deze nog even snel...voor de Kerst decoratie perikellen!

Op de dag dat ik mijn aangepaste schoenen/laarsjes ging ophalen, bij de orthopedische schoenmaker in het ziekenhuis, pasten wij op onze 2 jongste kleinzoons, en die hadden s'middags vrij van school...ik vertelde de jongens dat ik ging, en zei, dat ze als ik terug kwam, me niet uit mochten  lachen om mijn rode speciale schoenen...maar onze jongste Misja, wist niet of hij dat kon beloven...ha.ha!
  
Het was best wel even slikken toen ik ze zag staan bij de orthopedische schoenmaker...toch wel beetje 'zo' anders dan 'gewone' enkelhoge schoenen/laarsjes...
Maar toen ik ze aandeed zaten ze meteen eigenlijk heel prettig, er werd me wel verteld dat ik er de eerste tijd best wel last van zou krijgen, omdat m'n voet in een andere stand werd gedwongen,en daar aan moest gaan wennen, over 3 weken moest ik terug komen voor controle, en e.v.t. nog aanpassingen aan de schoenen...
Eenmaal thuis gekomen, kwam Misja van 6 jaar, meteen bij de voordeur naar mijn schoenen kijken...verdween lachend de kamer in, en zei tegen opa...ze zijn 'echt' rood...nou ik vind ze niet leuk hoor!...ja dames...dat was meteen een leuke binnenkomer hé...ha,ha!
Opa was 'iets' tactischer, hij keek naar mijn schoenen, en vroeg...en hoe zitten ze?...want ja, als man denk je altijd alleen vaak praktisch...toch?
Jessie zat boven achter de pc van opa, een spelletje te doen...zijn reactie vertel ik jullie zo...
Ja zo zien ze er niet echt 'heel' charmant uit hé...maar onder een (spijker)broek zijn ze best ok hoor!
Ik kan ook zeggen dat ze nog steeds heel fijn lopen als ik ze draag, en voel me ook wat zekerder met lopen nu, steeds als ik thuis kom houd ik ze beneden ook nog een tijdje aan...want als ik ze uitdoe, en m'n toffeltjes aan heb...gaat mijn voet nu veel meer pijn doen als voordat ik 'ze' had...leek me eerst wel  logisch, omdat je voet eerst denkt...hé die zitten goed, dat loopt lekker...en als ik ze dan weer uit doe...klapt ie weer in, omdat het nog moet wennen natuurlijk!
Maar inmiddels ben ik daar toch niet helemaal zo zeker meer van hoor!

Want ben inmiddels vorige week voor de 3e controle bij de orthopeed geweest, en omdat het tot op heden met de pijn nog helemaal 'niet' beter gaat, en ik ook niet het gevoel heb dat de operatie 'echt' geholpen heeft, ga ik op zijn aanraden, nu vandaag voor een second opnion, naar een goede collega orthopeed van hem...zucht...ben benieuwd!
Daarna meteen voor controle, voor m'n laarsjes, om te vertellen hoe het gaat, en of er e.v.t. nog iets aan ze veranderd moet worden, ik zal het daar natuurlijk ook wel melden, maar hoop stilletjes dat het misschien toch nog wel beter zal gaan worden?
En anders zet ik ze gewoon naast m'n bed als ik naar bed ga, en trek ze s'morgens meteen maar weer aan als ik op sta...ha,ha! want één ding is zeker, het lopen gaat zo wel een stuk beter...de rode kleur is helemaal 'cool' en onder een (spijker) broek staan ze best wel leuk als ik in de spiegel kijk, maar van bovenaf moet ik er nog steeds wel een beetje aan wennen...
Maar dat komt zeker wel goed hoor! want ik moet steeds denken aan wat toen ik thuis kwam onze kleinzoon Jessie van 9 jaar zei...Omi...ik vind ze best wel 'cool' hoor, en rood is toch de mode kleur nu!...ja dat was ik wel met hem eens...en na een korte stilte, met zijn rug naar me toe in Opa's grote bureaustoel...en omi, weet je wat eigenlijk "veel" belangrijker is...dat je nog maar heeeeel erg lang mag leven!!!
Jullie snappen wel dat de tranen spontaan in mijn ogen sprongen, ik hem stevig knuffelde...en stamelde...ja mop daar heb je "zo" helemaal gelijk in!!!
Want waar gaat het eigenlijk over...ik kan lopen, heb zoveel om dankbaar en blij mee te zijn, en van te mogen genieten...en er zijn zovele malen...ergere dingen, en omstandigheden waar veel mensen doorheen moeten gaan...ik zou me moeten schamen...
En steeds als ik me nu even niet zo geweldig voel, komt deze laatste regel van een liedje, in m'n gedachten...Tel uw zegenen, één voor één...tel ze alle...en vergeet er geen!!!
En ook al denkt er nu misschien iemand...zegeningen?...nou ik heb/ken er geen...als je uit dat donkere kamertje, met sombere gedachten, binnen in je...weet te komen, zal je zien dat er vast toch nog wel iets is...om "ondanks alles" dankbaar voor te kunnen/mogen zijn!!!

Ik wens jullie allemaal, van harte een mooie dag...met veel waardevolle momenten!!!
Lieve groetje, van Marianne.     
 ♥♥♥♥♥
♥♥♥
♥♥

En dan na zoveel gezellige Kerstsfeer blogs te hebben bekeken, zelf maar eens aan de slag met een post...over 'mijn' huis... in Kerstfeer!



zondag 9 december 2012

Een surprise Give away!

Hoera ik kan weer even een postje maken (nog steeds probleem helaas  niet opgelost)

 
Door alle Give aways die er voorbij komen...kreeg ik ineens zin om ook een Give away te doen!
 
Dus heb ik bedacht om zodra als ik m'n 100e volger mag gaan begroeten...een "Surprise" Give away te gaan houden...dat leek me extra spannend...en ik beloof jullie dat die ook echt helemaal  in "Brocante stijl" zal zijn...en zeker de moeite waard!!!
Als het lukt, wat ik hoop natuurlijk...zal ik de winnaar op 1 januari 2013 bekend maken!
 
Durven jullie het aan dames?...het is echt een "hele leuke verrassing" hoor!!
Plaats dan even een reactie op mijn blog, en een linkje bij jullie...ja dat zou ik natuurlijk ook heel leuk vinden! 
 
 

Geen idee wanneer ik weer een post kan maken, maar ik blijf het proberen, en er word aan gewerkt om het op te lossen hoor???


Voor vandaag...geniet van jullie zondag!
Lieve groetjes van Marianne
♥♥♥
♥♥