woensdag 24 oktober 2012

Mooie Herfstdag!


Eergisteren was  het weer zulk prachtig weer...met m'n rollatortje cameraatje, en snoeisnaar, voor het eerst in de 29 jaar, dat we een (nu inmiddels prachtig) park...aan de overkant van de sloot voor ons huis hebben...eindelijk eens een 'echte' wandeling gemaakt!!
Vanuit onze voordeur is het ongeveer maar 20 meter lopen tot aan de sloot, met aan de overkant "ons" Park!
Dit is vanuit de voordeur, met rechts het bruggetje naar het park...
Altijd wel doorheen gefietst, gewandeld, de hond uitgelaten, onze meiden er vroeger gespeeld, met de kleinkids, geschommeld, en de eendjes gevoerd...en nu spelen die er al weer zelf...maar eigenlijk nooit goed "kijkend" door gewandeld...dat was wat ik me realiseerde, toen ik er op mijn gemak van het zonnetje genietend...achter m'n rollertje door wandelde...
Altijd druk, haastig, en te weinig tijd...maar nu is het allemaal even anders...en ik 'genoot' er van!





Onderweg, hier en daar (stiekem) met de snoeischaar, een rozenbotteltak, en wat takken met van die  ronde witte klap bessen afgeknipt (zo noemde je ze als kind, en ook mijn kleinkids nu, omdat ze een knal(letje) geven, als je er op trapt!

Ik heb een paar foto's van mijn rondje park genomen...wandelen jullie even mee!
Dit is een leuk bouwwerk, van kleine oude steentjes...daar kunnen kinderen lekker in klimmen en klauteren!

 
Dit bruggetje loopt achter het ford langs... zo noemen de kinderen 'hun'  bouwwerkje... 
Hier waarschijnlijk de laatste foto van de 3 grote kastanje bomen...ze blijken ziek te zijn (de achterste is al helemaal zielig en kaal)...en worden weg gehaald...zo jammer!
Er is beloofd dat er iets moois voor terug komt...maar wat...dat is nog een verrassing???
Als een beetje triestig afscheid...wat laatste verdorde hulzen...van de elk jaar altijd zakken vol met kastanjes die we er daar raapten

Dit is het meertje wat vlak achter de kastanje bomen licht, rechts zie je een heel klein srukje steiger, daar word zomers gevist...en in de zomer vakantie kan je er elke week een dag kano'en
Tot slot nog even de
wel wat magere snoeioogst...uit het park...en een paar takken van de Hortensia uit het voortuintje...er zaten nog een paar takken aan die halverwege het uitkomen, niet verder meer kwamen...maar nu binnen...ineens 'zo' blij zijn...dat ze prachtig  gaan uitkomen!
Ik heb ook nog wat foto's van het park...gezien van af de smalle weg waar de boerderijen staan, en het grote Golf complex, met Hotel/Restaurant, waar je bij ons aan het einde van ons straatje...over het bruggetje...zo naar toe wandeld.
Ik laat die later nog wel eens zien...want anders wordt dit weeeeer zo'n lange post...en ook om omdat ik helemaal knetter mesjokke...van m'n laptop wordt, hij loopt steeds vast???
Zegt dan dat ik geen Wifi verbinding heb...doet het dan weer even...(ondertussen telkens stukje van het nieuwe bericht weer niet opgeslagen...zucht) weer opnieuw het stukje over maken...en oeps...weer...ggrrr!
Al met al...de kleurige fleurige woensdag is zo al weer bijna voorbij...
Maar hopelijk hebben jullie allemaal een mooie gekleurde dag vandaag!
 
Lieve groetjes van Marianne
♥♥♥
♥♥

Voor meer kleur en fleur  Een sneller kloppend hart van VERONIQUE http://Vipderoos.blogspot.com/

zondag 21 oktober 2012

Eigenwijs ja!

  
Ik vind het zo byzonder om via het blog zoveel aardige, belangstellende, lieve mede blogsters te hebben mogen...leren kennen!
En ook hoe we een beetje deelgenoot mogen zijn...van elkaars leuke, mooie...ook soms minder mooie, en helaas zelfs ook soms...verdrietige momenten...
Ik wil jullie dan ook allemaal heel hartelijk bedanken voor alle lieve, en opbeurende reacties...over m'n voet, zo fijn om te lezen!
Behalve dan die ene van iemand die mij echt 'heel eigenwijs', een domme doos, en ook nog eens een Gans(je) vond...ha,ha!...maar ja ook 'die' kon ik wel hebben hoor...want echte vriendinnen kunnen/mogen  immers alles tegen elkaar zeggen...ja toch Anita!...maar je weet...deze is je wel maar geleend hé...ha,ha!


In mijn open verzamel kast, in de kamer, staat deze foto van mijn ouders en mij...toen ik ongeveer 3 jaar was...en mijn ouders er toen al achter waren...dat ik een beetje ongeduldig, en eigenwijs was...ha,ha! mijn moeder zei soms...ja wat ze (ik) niet in d'r kop heeft, heeft ze wel in d'r kont!
Een beetje vreemde uitdrukking?...maar de (iets) ouderen onder jullie...kennen hem misschien nog wel...ha,ha!

Op het kleine foto'tje is mijn moeder net zo oud als ik nu ben...in het wijnglas zit het oude pochet, wat mijn vader altijd, uit het borstzakje van het jasje, van z'n pak had hangen...het kleine glaasje met een old's mobile, was z'n favoriete borrelglaasje...elke dag als hij van het werk thuis kwam, ging hij met de krant in 'zijn' stoel zitten, en dronk er 2 jonge borreltjes uit...voor het eten!
Voor het foto'tje ligt het oude toneelbrilletje van mijn vader, mijn ouders speelden bij een toneel vereniging, en hadden beide dan altijd een hoofdrol, mijn vader speelde altijd een komische rol, en ik weet nog toen ik een jaar of tien was, dat ik in een mooie jurk, bij de premiére...van het stuk "Drie is teveel" mocht zijn...op de éérste rij zat,...en de hele zaal al begon te lachen toen mijn vader alleen maar 'op' kwam...ik was zo ongelofelijk trots...toen hij aan het einde, een staande ovatie kreeg...was wel mijn vader!
Datzelfde stuk is later ook op TV geweest als een hilarische klucht...met Jan Blaaser in de hoofdrol.
Van mijn moeder ook later begrepen, dat tijdens die bewuste premiére, de vader van Jan Blaaser ook op de éérste rij zat, hij had dat toneelstuk geschreven of vertaald? en vond de hoofdrol speciaal, perfekt voor mijn vader.
Er moet ergens tussen de toneel tekstboeken etc, die in een doos bij onze oudste Daniéla op zolder staat (zouden we ooit nog eens samen gaan uitzoeken) nog een brief liggen, die hij daarover toendertijd aan m'n vader heeft gestuurd...zal die toch eens gaan opzoeken, om dan ook, in de foto albums van de toneelstukken te kunnen doen!
En misschien dat ik dan ook nog wel eens een foto van mijn vader tijdens dat stuk, en die brief...aan jullie kan laten zien.

Mijn vader is slechts 49 jaar mogen worden, en overleed toen ik 15 jaar was...hij noemde mij altijd zijn..."Tulp"
Op momenten als deze, kan ik hem nog steeds...zo missen!!

Was vast weer een (te) lang verhaal...sorry...gewoon maar tegen me zeggen...of  'niet' meer lezen, als jullie er geen zin meer in hebben hoor!!!

Een gezellige avond...iedereen
♥♥Groetjes Marianne♥♥
♥♥♥


Een beetje...nee 'erg' Dom!

 
Donderdagmiddag bij de orthopedise schoenmaker, al op mijn voet gestaan...een beetje eng, en wiebelig...maar eigenlijk viel het me best wel mee...
Vrijdag mocht ik dan na 6 weken...weer proberen te gaan lopen...en met zulk mooi weer...kon ik bijna niet wachten...om daar even van te gaan genieten!
Achter de rollator voorzichtig de tuin uit, (ja joh...gaat heus wel hoor, ik ga gewoon even rustig een stukje wandelen!)...eerst nog wat onzeker, maar het ging, dus stapte heel rustig door...ik dacht, gaat best goed, ik wandel even naar ons kleine winkel centrum (vlakbij)...ging niet zo snel, maar ging goed... en ja...zucht...toen werd ik dus "overmoedig"...kwam langs de bloemenwinkel, en meteen even 3 witte mooie heideplanten in het mandje van de rollator...ging goed!
Vrijdag's is er altijd een marktje...dus dacht...een 'heel klein' stukje...bij een kraam een mooie herfst/winter sjaal gekocht...ging goed...maar werd wel een beetje moe...dus nu maar terug naar huis!
Terugweg leek ineens wel langer, en voet deed wel een beetje zeer...maar ging (nog) goed!
Maar ineens deed m'n voet toch meer zeer...en het was nog een aardig stuk lopen...m'n hiel, en m'n achillespees begonnen ook een beetje branderig zeer te doen...
Nou om een lang verhaal kort te maken...dubbelgevouwen over de rollator hangend, thuis gekomen...en met een bonkende dik opgezwollen voet, de rest van de dag/avond met m'n voet op kussens...en pijnstillers, op de bank gelegen!
En ja...ik weet het, heb hier thuis ook al op mijn kop gehad...niet slim...maar Dom...heel erg dom!!!
Maar ik wilde 'zo' graag...en 6 weken bijna niet naar buiten...duurd voor zo'n ongeduldig, eigenwijs type als ik...best wel heel lang hoor!
 
Gisteren dus maar weer heel rustig aan gedaan...en ga dat vandaag ook maar doen...want ik heb de boel behoorlijk geforseerd...en nee...het ging dus helemaal "niet" goed!!!


Ik sluit maar even af...met deze mooie oude gietijzeren bloempot, die op de tv/stereo kast staat...is het geen plaatje!

Een hele fijne zondag allemaal!
Lieve groetjes...van domme Marianne
♥♥♥
♥♥

 


donderdag 18 oktober 2012

Het leven van alledag gaat weer verder!

 
 
Door het verdrietige bericht van Anne's overlijden...even niet meer aan gedacht...
maar het leven van alledag, gaat dan toch zo maar weer verder hé!
 
 
 
Het is wel een beetje laat al...maar zit nu met een lekker groot glas verse munt thee...en wat engelse short bread boterkoekjes erbij, aan de keukentafel...om jullie even te vertellen, hoe het vanaf vrijdagmiddag, na m'n 2e ziekenhuis controle, nu met m'n pootje verder gaat...
  
  
De Arts was tevreden, hoe het litteken, en m'n voet er uitzag, en hoopte (net als ik natuurlijk) dat na alles wat hij tijdens de operatie, in mijn voet had  herstelt, dat dat uiteindelijk goed zou komen...maar dat kan zeker een jaar duren voordat dat zal blijken, en daarvoor moet ik nu ook zeker een jaar aangepaste schoenen/laarsjes  gaan dragen...zucht!
Maar toen ik een 'snoetje' trok, en zei...dat ik hem ineens...zo echt helemaal 'niet' zo aardig meer vond...moest hij lachen, en verzekerde mij, dat de aangepaste schoenen er tegenwoordig...in vele, en ook leuke? modellen zijn...en dat hij zeker wist dat die 'rode pumps' die ik in gedachten had...daar vast wel bij zouden zitten...maar dat die, in mijn geval...toch niet 'echt' een goed idee zouden zijn...ha,ha!
Verder mag ik m'n voet vanaf morgen langzaam opbouwend gaan belasten, en moet daarvoor nu ook  2 keer in de week Fysiotherapie.

Mmm...koekjes (roomboter) zijn zo lekker...en ja het is wel al laat, maar ik neem er gewoon nog een paar hoor...kan mij het schelen!


Moest vanmiddag naar de Orthopedise schoenmaker in het ziekenhuis...voor aangepaste schoenen.
Nou dat was toch wel even een ander verhaal als ik had gehoopt...zoveel meer keus was er nou ook weer niet...ja voor jongeren...die kleurige sneakers dragen, (sportschoenen) wit en zwarte hoge schoenen  met wild gekleurde strepen...maar in een beetje normale schoen...erg saai, en tuttig hoor...zucht!
Na het doorspitten van 2 boeken...uiteindelijk toch een enkelhoog laarsje gevonden, wat er mee door kon...en het was er ook in het rood...ha,ha!
Wel gewaagde kleur, maar...ik dacht nou als het dan toch moet...doe ik ze gewoon! en  de schoenmaker man...vond het ook een gewaagde, maar hele goede keuze...dus vandaar!!!
Maar ze zijn best wel leuk hoor (hoop ik) met zwarte zolen/hakken (laag) en zwarte veters...ik ben erg benieuwd als ze straks klaar zijn en ik moet ze passen!...en dan ook maar hopen dat de maten, gips afdrukken etc. allemaal wel goed zijn genomen...ha,ha!
Ik ga ze dan nog wel even laten zien, want ben wel heel benieuwd wat jullie er van vinden...en dan ook gewoon wel eerlijk zeggen hoor!


En die koekjes...oh die zijn toch zo lekker...moeten jullie ook echt eens proberen hoor!


De Lidl heeft ze ook af en toe...(is goedkoper hé...en we moeten allemaal nu op de kleintjes letten toch...maar dan wel meteen 'genoeg' inslaan hoor....mmmm!

Allemaal een "Goed" weekend!
Maak er wat moois van hoor...geniet van elkaar...en de mooie momenten!
Lieve groetjes Marianne
♥♥♥
♥♥




zaterdag 13 oktober 2012

Dag Anne!

 
 


Vandaag lieve Anne...zijn we allemaal stil...
 
Jij hebt helaas jouw dappere, moedige strijd...tegen die afschuwelijkte, ziekte...niet kunnen/mogen winnen...maar oh wat heb jij mede door je openhartigheid, en diepste gevoelens, die je daarover met ons wilde delen...een onvergetelijke indruk op ons gemaakt!
 
Wij zullen je dan ook niet "zomaar" vergeten hoor!
 
Dag! ♥ lieve Anne♥
 
 



donderdag 4 oktober 2012

Brocante in de Kerk...zo spannend!

 
 
Eindelijk nog een paar weken, en dan is het zo ver!
 

Zo geweldig...dat we mogen staan op deze unieke Fair...in de prachtige, onlangs gerestaureerde Grote Kerk, in Edam.
Er staan 45 kramen, met de meest mooie Brocantes...uit alle windstreken.
Er is een groot, gezellig terras (ja, binnen hoor) waar je even kunt uitrusten, en genieten van een lekker kopje thee/koffie...met heerlijke, door de dames van het terras...zelf gemaakte taarten, en s'middags een lekker broodje, of een kom soep...en zelfs ook gezellig, een wijntje kunt drinken!
En tussendoor...ook zeker 'niet' vergeten, goed rond te kijken...hoe mooi deze Kerk is!
 
Wij hebben er zo'n zin in...en hoe leuk zou het zien, om jullie blogsters...daar te mogen ontmoeten!
 
Het zal er zeker nog wel om spannen, maar ik hoop zo, dat m'n voet dan ook een beetje goed genoeg hersteld is, opdat het een super geslaagde, en ook mooie, leuke dag mag worden!
 
Dus allemaal van Harte Uitgenodigd hoor!
En niet vergeten in jullie agenda te zetten...
 
Lieve groetjes, en een mooi weekend!
♥♥
♥♥♥
Marianne.
 
 
Voor meer informatie, kun je terecht op de website www.brocanteindekerk.nl