vrijdag 28 september 2012

Klein slaapkamer hoekje!

 
 
Van jongste dochter Mandy...kleine oude pas bustiere (paspop zonder standaard) gekregen...omdat ik haar vorige maand, thuis had geholpen met wat meubeltjes schilderen etc...
Het is echt een heel leukerdje, en ben er erg blij mee, heb hem na even bedenken, van hoe, en waar?...een gezellig plekje in de slaapkamer, gegeven!
 

Het staat zo leuk, bij dat kleine hoeden standaardje, met dat hele oude, kleine baby mutsje, en links erachter, staan wat mooie oude doosjes...de onderste is van leer, met een mooie sluiting...
 
 
Ik heb er een mooie oude kanten kraag omheen gedaan...
 

 
Het oude kastje staat op m'n dressoir, die ik als kaptafel gebruik...mooi met de prachtig geslepen oude spiegel...en een stukje van de slaapkamer op de achtergrond...
 
Ik vind het, als ik het nu zo zie op de foto's, best een heel leuk sfeerhoekje!
 
Voor jullie allen...alvast...een heel mooi weekend, toegewenst!
 
Lieve groetjes Marianne
♥♥♥
♥♥
 


woensdag 26 september 2012

Kleurige, Fleurige woensdag!

 
 
Op deze woensdag, wil ik graag de nieuwe volgsters van mijn blog...Welkom heten!
 

 
Leuk dat jullie mijn blog, leuk genoeg vinden om te gaan volgen...
Deze Hortensia "welkomst" groet is voor jullie!
 
 
Ik wens jullie, en vanzelf sprekend, ook al mijn andere trouwe, lieve volgsters...een hele mooie kleurige en fleurige... woensdag toe!
 
 
Lieve groetjes, Marianne.
♥♥♥
♥♥
 
En voor meer kleur en fleur vandaag, kijk dan gezellig nog even bij VERONIQUE
van een Sneller kloppend hart vipderoos.blogspot.com/

zaterdag 22 september 2012

LIEF!

 
Maandag kwam een lieve buurvrouw even langs, en bracht dit mooie Bonsai boompje mee!
Ze vertelde dat ze het zo moeilijk had gevonden om voor mij, iets uit te kiezen, bij de bloemen/planten winkel...want ja, ik vond niet zomaar iets leuk?...beetje gënant eigenlijk, maar ik heb i.d. zo mijn idéeen wel, over wat ik wel/niet leuk vind eigenlijk...en volgens sommige van mijn dierbare...dus meer 'niet' dan wel!...is het dan echt, 'zo' erg???
Ja, ik houd niet van gele bloemen, en niet van grysanten, gerbera's, dalia's, en meerdere gekleurde (alleen wit, en zachtroze) bloeiende planten voor binnen/buiten, zoals begonia's, geraniums, en ook zelfs niet van sommige niet bloeiende planten...en, eh...nou ok dan... misschien ben ik toch wel een beetje moeilijk, met bloemen en planten...sorry!
 
   
 
Maar dit schattige Bonsai boompje, wat ze dan 'toch' had uitgezocht, vond/vind ik toch wel heel erg mooi...en ik ben er dan ook, super blij mee!
Dank jullie wel lieve buurtjes, ook voor het lieve kaartje erbij!
...Het staat inmiddels, heel mooi op mijn side table, met de oude spiegel, (die ik eerder, van een lieve nicht heb gekregen, is van haar moeder geweest) erachter aan de muur...
Alleen eh...heb ik het boompje, wel in een andere pot gezet...vond het toch mooier, in een witte terrine staan!...sorry Linda...ik hoop dat je 'dat' niet erg vind...
 
Ik had ook van de week, op marktplaats een oude Flower frog, besteld...bleek dat van het blog...'t Schuurtje...van Miranda...(wat ik volg) te komen...
Kreeg er van haar, ook nog een kleine attentie bij...zo aardig...
 
 
Ik moet er nog wel even een oude foto bij zoeken, maar er staat nu al vast,  een oud visite kaartje, van de  Brocante winkel, die we hebben gehad, in...
Het is ook niet zo'n  hele duidelijke foto...dus hij gaat later nog wel eens, opnieuw voorbij komen! 
 
Gisteren toen we terug kwamen, van ons kleine winkelcentrum in de buurt, en het kleine vrijdag marktje daar...waar m'n man me naar toe had gerold, met m'n rolstoel...om even te luchten...ha,ha...lag er bij terug komst, deze vrolijke kaart, op te deurmat!

 
Gekregen van Bonnie,  van Bonjade...met een een hele 'lieve groet' erop!
Zo byzonder attent...en fijn ook, om te weten, dat er zoveel lieve mensen zijn...die aan je denken...dat geeft me een warm, en heel dankbaar gevoel!!! 
 
Ik wens jullie allemaal...een heel  'goed' en mooi...Herfst weekend!
Lieve groetjes, Marianne.
♥♥♥
♥♥

woensdag 19 september 2012

KLEUR EN FLEUR OP WOENSDAG!


Het is maar slechts één simpele foto...maar hij fleurt mij op...en kleurt mijn dag!
De grootste, en onze kleinste man...
Weken eerder al genomen, maar ik vind hem zo byzonder, en (voor mij) bijna ontroerend mooi...dat ik hem jullie graag, even wil laten zien!
 
 
 
  
Mijn man, samen met onze jongste kleinzoon Misja, zich beiden onbespied wanend...kijkend naar  grote broer Jessie...een 'lucky shot'...want als ik het zo  'precies goed' op de foto had willen hebben, was het vast niet gelukt...en nu onverwachts 'geklikt'!
Had natuurlijk eigenlijk nog mooier geweest, als ze er alle drie, zo mooi op hadden kunnen staan...maar ja, kom op zeg...je kan niet alles hebben!

Ik denk dat ik hem af laat drukken, en in ga lijsten...ik heb van Opa, en onze Jessie, toen hij nog klein was, ook zo'n mooie foto aan de muur hangen...dus deze 'hoord' er eigenlijk, gewoon naast!
Die andere, laat ik ook nog wel eens aan jullie zien.

Ik wens jullie allen, een hele mooie, waardevolle, kleurige en fleurige dag!
Een drukke dag voor velen...maar vergeet niet te genieten van de kleine mooie dingen, en momenten, die er langs komen...sta er even bij stil...sla ze op in je Hart, en koester ze...want juist 'die' geven je kracht...in moeilijke momenten!

Lieve groetjes van Marianne.
♥♥♥
♥♥


En voor meer kleur en fleur vandaag, kijk even bij VERONIQUE
Een Sneller kloppend hart.  vipderoos.blogspot.com/

donderdag 13 september 2012

GEZELLIGE MIDDAG!


 
Gistermiddag, zijn 2 lieve vriendinnen gezellig een bakkie komen doen...om het kneusje even een hard onder de riem te steken!
Deze mooie witte mand...met mijn favoriete kleuren 'Pompoenen' kreeg ik van hen cadeau...zo blij ben ik ermee...
 
 
We hebben gezellig, met een lekker stuk appeltaart, met slagroom (ja alweer) erbij, weer lang zitten kletsen...was zo fijn om samen over Brocante, en andere leuke dingen te praten, en even niet met m'n zere pootje bezig te zijn.
 
Meiden...gezellig dat jullie er waren, en de baal chips, en heerlijke chocolade...voor in de e.v.t. moeilijke momenten...zijn inmiddels ook al aan gebroken...want eh...ja, jeetje...als ik er (steeds) aan moet denken...zijn dat ook best 'hele' moeilijke momenten hoor! Ha,ha...
 
 
Lieve groetjes allemaal!
♥♥♥
Marianne.

maandag 10 september 2012

weer thuis...maar wel tegen gevallen!

 
Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken, voor de lieve reacties, en bemoedigingen voor m'n operatie...echt heel lief, en hart  verwarmend hoor!  
 
Gistermiddag, na 2 dagen in het ziekenhuis...weer thuis gekomen!
Ben geopereerd, maar het is wel behoorlijk tegen gevallen hoor...
Na de geplande operatie, aan een gescheurde pees, die 30 minuten zou duren...bleek het in m'n voet allemaal heel iets anders te zijn, dan verwacht...en duurde de operatie nu anderhalf uur!
Geen gescheurde pees, maar 2 aan elkaar vast gegroeide pezen, met veel litteken weefsel erom heen, en ook bot vergroeing? waar de breuk heeft gezeten...
Ik had weer gekozen voor een ruggenprik, en 'helaas' deed dat, dezelfde anesthesiste als bij m'n vorige operatie...en deed ze, me ook weer 'net' zo zeer..en toen de arts begon met snijden...zei ik auw! en na eerst nog even te hebben gewacht, moest hij m'n voet verder ook toch eerst nog plaatselijk bij verdoven, ik 'NOT' amused...maar hij ook niet!
Na veel gepriegel in m'n voet...en een behoorlijke grote jaap aan de binnenkant van m'n voet...heb ik er i.p.v. loopgips, een drukverband om gekregen,omdat ik m'n voet steeds moet strekken en buigen wat door die grote jaap 'niet' echt prettig is, kan ik zeggen...maar het 'moet' omdat het anders 'zeker' niet goed gaat komen...wat trouwens toch nog maar de vraag is!
Ik mag m'n voet 6 weken niet belasten...dus dat word stuntelen op 2 krukken,  i.p.v. wandelen met m'n loopgips, en maar 1 kruk...allemaal  'echt' zo balen!!!!
Maar we maken er voorlopig maar het beste van...en ik wacht het maar gewoon af...
Ga onderussen, met m'n been omhoog, op de bank....gewoon maar bij jullie gezellig op visite...en op m'n eigen blogje maar wat rommelen, om de tijd door te komen...zucht!

Herinneren jullie deze oude étagere van de post, van m'n oma's buffet nog? Ik zou de oude schaal die door het vele( jakkie) goud versiersel, onder een oud kleedje verstopt lag...nog even aan jullie laten zien...









Nou bij deze dan...is ie super kitsch of niet???
Heb gauw na de foto m'n kleedje er weer opgelegt hoor...ha,ha
















 

Ik had meteen nog even de bijpassende grote dubbele brood/koek schaal, die er ook bij hoord, uit de kast gehaald, om ook even aan jullie te laten zien...die is zo mogelijk nog meer kitsch...dus heb er maar wat opgelegd om het iets minder 'erg' te maken...







En zoals mijn moeder vroeger weleens zei...
Jeetje...die is 'mooi' van lelijkheid   

 

Op de foto's lijken ze eigenlijk best wel heel erg shabby schic ook...maar toch niet 'echt' mijn ding, zeg maar...dus de schaal staat inmiddels al lang weer in de kast, want 'weg'...nee dat mag ook deze, toch maar niet!
 
 
Lieve groetjes van Marianne
♥♥♥
♥♥


vrijdag 7 september 2012

Eindelijk dan!!!

 
Het heeft lang geduurd, mede ook omdat ik het zelf een keer heb uitgesteld...maar morgenochtend gaat het dan eindelijk gebeuren...
Moet mij dan in het ziekenhuis melden, voor de operatie aan m'n enkel...waar al sinds m'n val in het zwembad vorig jaar april...dit jaar, na aan  m'n dubbele meniscus te zijn geholpen, en ik klaagde over de nog steeds maar aanhoudende pijn klachten, en een gemaakte  MRI scan, bleek dat de enkel breuk niet echt mooi in het gips was vast gegroeid...maar dat er al die tijd ook nog een gescheurde pees bleek te zitten!!!
Heb vooral veel last met lopen, omdat m'n voet steeds naar buiten word getrokken, wat pijnlijk is, en waardoor ik heel onstabiel ben...en regelmatig dreig...maar soms ook (als ik geen stok, of iemand's arm tot steun heb) 'echt' val!
 
 
Hopelijk gaat daar nu een eind aan komen...en kan ik na de operatie, en nog een nachtje blijven...in het gips worden gezet...dan naar huis, en 6 weken rond hobbelen met een gips pootje!
En dan maar hopen, na misschien nog fysio therapie...dat ik 'weer' een stuk beter kan lopen!!! 


Deze bloemen, die ik in een oude Petrus Regeaut schaal had gelegd, bracht m'n achtjarige kleinzoon Jessie, voor me mee...na het Kano varen, tijdens de laatste Zomer spurd dag, bij ons in het park.
Het zijn waterlelies, hij vond ze zo mooi..."en wit, helemaal jouw kleur Omi!"
Heb hem uitgelegd dat ik het ontzettend lief van hem vond...maar dat je waterlelies beter niet kunt plukken, omdat ze niet in een vaas(je) kunnen staan, en ook gauw dood gaan.
Maar dat is nu ruim een week geleden, en tot gisteren lagen ze er nog fris en monter bij...ze gingen s'morgens in het zonnetje heel mooi open...en tegen de avond weer helemaal dicht...zo apart!
Helaas ineens was het over...en liggen ze nu in de Clico bak...maar het was een heel mooi plaatje zo...
 
Even nu snel m'n tas inpakken, en dan naar bed...moet vroeg op!
Beetje zenuwachtig...toch wel, maar ik laat jullie nog wel even weten...hoe het allemaal is gegaan.
 
Lieve Groetjes, Marianne ♥
♥♥
♥♥♥
 

woensdag 5 september 2012

Heel langzaam ...beetje, bij beetje!

 
 
Heel langzaam, krijg ik na het (door allerlei omstandigheden) beetje depressievig te zijn, weer een beetje zin om de draad weer op te pakken, en in huis weer wat (kleine) klusjes te gaan doen.
Gisteren om 07.00 uur...ineens een keuken boven kastje leeg gehaald, nadat ik al lang vond, dat de kopjes, bekers etc...er totaal niet handig in stonden!
Ja...idioot vroeg tijdstip natuurlijk...maar velen van jullie weten inmiddels, dat ik s'nachts niet zoveel uren slaap...dus een emmertje sop erbij...en daarna alles er weer "veel handiger"in terug gezet...ha,ha!
 
Om 10.00 uur kwam mijn  vriendin Anita, en na het, gezellig een bakkie doen, met een lekker stukje appeltaart, ja 'met' slagroom erbij natuurlijk...samen even op pad, o.a. naar Boa Creations...even gezellig snuffelen!
Anita was van plan om, daar nu toch het lieve, oude, kleine, zalm roze onderjurkje te gaan kopen, wat ze daar steeds al had zien hangen...wel, niet, wel...nee toch maar niet!...nu toch maar te gaan kopen, zo leuk zou het staan, bij haar onlangs, daar gekochte kleine roze oude ballet schoentjes!
Zucht...ja, jullie raden het vast al...'zo' lang hing het er al...maar helaas het was afgelopen week  verkocht...oh dat was echt 'zo' balen voor haar!
 
Samen nog even naar de Karwei markt geweest, om een gordijn stangetje te kopen en ophang steuntjes, omdat ik al heel lang een mooi oud stuk(je) linnen heb liggen wat ik heel graag voor mijn stoere, eiken open wijnkast met 2 laatjes, en op oude wieltjes...jaren geleden voor wel  20,00 hele euro's!...gescoord bij de kringloop winkel...wilde hangen, en dat moest vandaag, nou maar eens gaan gebeuren...
Na de stang op maat zagen, en gepriegel met de steuntjes...hing de stang...yes!
maar...na wel 3 keer opnieuw het gordijntje er op en of te hebben gehaald, en steeds andere ophang ringen te hebben gebruikt...zucht, stond het nog steeds, voor geen meter...





Had nog ergens oude gordijn klemmetjes, maar die pasten niet om het stang...dus na even brain stormen, met een tangetje de klemmetjes heel voorzichtig net zo lang om gebogen, totdat het  paste!!!
Door de mooie oude klemmetjes, geeft het ook een oude uitstraling, het staat heel leuk, en ben er helemaal blij mee.















 Denk dat ik het open aanrecht kastje onder m'n grote mooie porseleinen (Villeroy en Boch), gootsteen bak...ook ga voorzien van zo'n stukje oud grof linnen...
Ja...meiden,  ik denk dat het weer gaat komen...beetje bij beetje dan hé!

Lieve groetjes Marianne
♥♥
♥♥♥

Voor alle lieve reacties, die ik op mijn vorige post, heb mogen ontvangen...wil ik jullie graag bedanken...het is fijn om zulke lieve mede blogsters te hebben...die zo meeleven!