woensdag 30 mei 2012

Alweer woensdag...dus weer Kleur en Fleur!


De Pinksterdagen liggen al weer achter ons...maar wat hebben we geboft met het weer hé!
Wij zijn met onze 2 jongste kleinzoons, op 1e Pinksterdag, s'middags hier in de buurt, op de fiets, naar een Amerikaanse oude auto's en moteren... Fair, geweest...nou en daar was kleur genoeg!


Hier onze Benjamin met de motor van z'n dromen!


En... z'n broer wil later wel op zo'n vet stoere vrachtwagen als deze!


En hier gaat hij nu al mee beginnen, om vast voor te sparen...en Omi...als je er dan nog bent...later, (nou dat hoop ik ook) mag je met me mee hoor!!!











Deze was mijn keus...nou die vonden ze ook leuk...                                                                                             
En deze dan...ik vond hem echt helemaal geweldig, een van de éérste oude  Fordjes...als dat niet goed past bij...Brocante!!! ...Maar nee...die ging ze echt te ver...die is toch niet stoer Omi...daar kan je niet mee scheuren hoor!
Zucht...nou ok dan...maar ik dacht daar toch stilletjes iets anders over...ik zag me al helemaal zitten, in mijn lange (brocante) jurk, met rijglaarsjes, en een (wit kanten) parasolletje boven m'n hoofd!

Helaas...ze wilden nu wel een echte Amerikaanse donut...en "plop" ik was weer terug in 2012!
Na nog wat drinken...en een eveneens ook echte Amerikaanse hotdog (echt het verschil van de donuts...en naar Opa's en hun mening, ook van de hotdogs)...was echt te proeven!!!

We hadden een leuke middag...en volgens mij was/is het in ieder geval...zeker Kleurig genoeg!!!
(Kijk voor nog meer KLEUR en FLEUR even bij VERONIQUE..http://eensnellerkloppendhart.blogspot.com/

Hopelijk hadden jullie ook, een heerlijk zonnig 'bijna zomers' Pinkster weekend!

De komende dagen even wat minder...maar zondag ben ik jarig...en dan wordt het vast weer beter weer...nou ja, dat hoop ik in ieder geval dan maar...ha,ha!

Lieve groetjes allemaal!
Marianne.


woensdag 23 mei 2012

Kleur en Fleur op woensdag!





Eerst maar even wat foto's van mijn opgeruimde, en schoongemaakte inieminie voortuintje!



Ziet er weer een stuk gezelliger uit zo!


Heerlijke zoetzure appels, op mijn oude emaille (fruit) schaal, op voet!


Foto van de bijna blauwe Hortensia...is met een andere camera genomen...is wel duidelijk te zien...ha,ha!



Voor meer Kleur en Fleur...ga dan even naar Veronique, van...een sneller kloppend hart! 

Ik wens jullie allemaal nog meer mooie, zonnige dagen...deze week!
En geniet er ook heerlijk van!

Groetjes van Marianne.

dinsdag 22 mei 2012

DRUK IN DE TUIN!



In het weekend druk in m'n tuintje bezig geweest...de Magnolia was zo hoog en breed uitgegroeid...na jaren ieder voorjaar, alleen maar hier en daar een tak te hebben verwijderd...moest hij nu echt drastisch gesnoeid worden...vond het wel jammer, maar hij heeft ook best een optater van de strenge vorst van afgelopen winter, gehad, en er waren ook bijna geen knoppen uit gekomen...
Onze container zat al snel vol gepropt, en die van de buren ook...de rest maar even laten liggen tot de containers geleegd zijn! 


Alles lekker opgeruimd, geveegd, en hier en daar een nieuw plantje...


En het ziet er meteen weer gezelliger uit!


Meteen even m'n oude directoire in een handsopje gewassen en buiten op gehangen...ha,ha!






Ben namelijk ook in de badkamer bezig met schilderen, heb m'n oude hoge hoekkastje dat er al jaren staat, even opgefrist met een lekkere klodder white wash, en meteen het rek dat er hangt, en het (bruine) klokje wat daar in staat, en ook nog een mandje mee geklodderd!!

Dus de onderboek kan straks weer schoon in de badkamer worden opgehangen!
Als de badkamer er na het soppen, en restylen, weer toonbaar uitziet, laat ik hem in een latere post wel even aan jullie zien hoor!

Moet nog verder in de tuin, met het snoeien van de rode Prunus boom...die ziet er ook erg triest uit, veel dode takken, en heeft ook bijna geen bloesem gehad, door de strenge vorst!

Maar ik denk dat ik daar maar nog even mee wacht,tot de koolmees jonkies zijn uitgevlogen, die in het vogelhuisje zitten wat onder de (ook veel te hoog geworden) boom hangt!
M'n schoonzoon had daar namelijk zaterdag alvast 2 grote zijtakken van afgezaagd...maar de ouders van de meesjes raakten helemaal van slag...want 1 van die takken hing precies in de opstijg/landings route, voor het vogelhuisje!! Oeps...

Ik wens julie allemaal een hele fijne 'zonnige' week toe!
Groetjes Marianne.

vrijdag 18 mei 2012

Bijzonder plantje...en ook bijzonder mijn Kleindochter!!


Was gisteren even bij een vriendin op de koffie, om de woonstyl veranderingen, in haar huis en tuin te bewonderen...en zij liet me een van deze...voor mij een leuk Jeane D'arc achtig, decoratie ding... zien??? Maar wat bleek dit was een echt plantje, en het is een thylansia (je weet wil zo'n grijs plukje met van die dunne grijze zachte  sliertjes, die vaak in planten stukjes als decoratie worden verwerkt) maar dan met grote bladen...en ik geloofde het niet... maar die groeit gewoon zonder pot, en zonder water te geven???
Je hoeft het alleen eens in de 2 á 3 weken onder de kraan met water (nee niet heet) even voorzichtig goed af te spoelen, en een beetje uit te slaan en  ja echt...hij groeit gewoon door!

Zou het echt niet gelooft hebben...ware het niet...dat ze in een bloemen/plantenzaak werkt!!

Misschien zijn er onder jullie die nu zeggen...oh die ken ik wel hoor...maar ik vond het zo iets aparts...en ook nog leuk, dat toen ik naar huis ging meteen aan haar vroeg, of ze er één voor me mee wilde brengen (schijnen er niet zo vaak te zijn) als ze er weer waren, en of ik vast moest betalen.
Maar ze gaf me er gelijk één van haar zelf kado...zo lief!

Thuis even afgespoeld, laten drogen, en daar ligt ie dan in mijn gruttersbak, en ben er blij mee!
...het lijkt zo net zo'n heel klein hoedje...wat je wel eens met Prinsjes dag, aan de zijkant van een dames hoofd geplakt ziet zetten...ha,ha!



 Ik kreeg van onze oudste dochter een paar foto's opgestuurd, waarvan ik het niet kan laten...(en hoop maar dat m'n kleindochter dat goed vind)... er 2 aan jullie te laten zien.

Vorige week had mijn kleindochter (16) een "Gala avond" een ieder jaar terugkerend feest voor alle eindejaars leerlingen van haar school!
Natuurlijk wou/ging ze op Chic...een lange (ja hoort toch bij Gala hé) jurk kon ze gelukig van één van haar nichtjes lenen, dus dat scheelde weer, haar tante de kapster (onze jongste) heeft haar, haar, voorzien van een kleurtje, en geknipt...Omi de nagelstyliste in ruste (ja ik) heeft acryl nagels bij haar gezet, en gelakt in een mooie blauw tint die paste bij haar jurk.
Het vervoer moesten ze per 6 personen zelf regelen, en dat kon variëren van een Limousine, tractor, etc..deze meiden wilden graag in een echte limo, maar konden die op het laatst toch niet meer regelenen...dus het werd een grote oude legertruck, waar ze met behulp van een trap, eerst mee in, en bij aankomst  weer mee uit geholpen moesten worden...Hylarisch natuurlijk!
 Er waren gelukkig ook veel ouders aanwezig...met camera's in de aanslag...dus ja die van haar stonden ook meteen foto's te maken natuurlijk!!!!!

Bij aankomst  kregen de dames meteen een verrassings cocktail aan geboden...en konden op de "rode loper"...eerst nog officiéel op de foto (die foto's zijn er nog niet)...en daarna  konden ze dan eindelijk naar binnen!! 
En zoals jullie kunnen zien 'stal' ze de show...Nu alleen nog even afwachten hoe het examen af zal gaan lopen...maar ik denk dat dat wel goed komt...en ben nu al heel trots op haar!
                                                      
 Ja kleine meisjes worden/zijn ineens zomaar groot!!

Nog een fijne avond...en een heel fijn...hopelijk zonnig...weekend!

Groetjes, Marianne.

dinsdag 15 mei 2012

KLEUR EN FLEUR OP WOENSDAG!


 

Ik ben een beetje laat voor de kleur en fleur, maar moest nog veel doen...



Ik heb de zolder opgeruimd (alweer) en kwam o.a. nog een stapeltje oude ariadnes at Home van 2002 tegen...eerst nog even door gebladerd voordat ze weg konden (ben ik nou de enige die zo'n moeite heeft met oude woon tijdschriften weg doen)...en het viel me eigenlijk op dat er niet eens zo heel veel veranderd is op woon styl gebied!
En dus dacht ik, ik maak er een paar foto's van 'leuk voor de kleur en fleur van vandaag' en dan heb ik er toch nog even iets mee gedaan...ha,ha!


Veel foto's die er instaan zijn ook nu nog leuk om in
 huis toe te passen...oh eigenlijk toch wel zonde om de bladen weg te doen...nee zeg kom nou...nu echt weg ermee!!!
De keuken is me iets te modern met ascessoires, (ja ben meer van het wit hé) maar de kleurtjes zijn wel even mooi voor vandaag...en de heerlijk uiziende groene asperges oven schotel...zou ik er zo in maken...ha,ha!

Heb snel nog even het recept gelezen...en ben gek op groene asperges...dus ga het echt maken...maar dan wel in m'n eigen keuken!!


Een beetje laat misschien...maar allemaal nog een fijne dag verder!
En morgen een mooie "Hemelvaart dag!!"           



Deze kwam te voorschijn toen ik iets fout deed in m'n foto bestand...denk dat het een standaard foto is die bij aankoop al in  m'n toestel zat.
Maar als dit geen Kleur en Fleur is...ha,ha!

Groetjes van Marianne. 
                                                                                            

maandag 14 mei 2012

EEN MOOIE DAG!

Gisteren een fijne dag gehad!
 De kinderen en kleinkids kwamen later in de middag...dus mooi even tijd om de tuin nog even te vegen en gezellig te maken!
...want het was zulk mooi weer...dus konden we heerlijk buiten zitten!!!  
             
En de kachel in de schouw hoefde, dus gelukkig ook niet aan...ha,ha!

Alleen de koolmeesjes waren  niet zo blij met al die drukte in de tuin...en gaven dat ook luid te kennen...maar gingen toch gewoon hun huisje in...om de kindjes te voeren!

Ben erg verwend, geniet nog helemaal van m'n mooie bos heerlijk geurende witte rozen...in m'n witte emaille kan, de mooie zelfgemaakt kaart van m'n kleindochter, de dikke knuffels van de jongetjes, en de supergave weegschaal die ik al heeeel erg lang mooi vond, en graag wilde hebben!
Al met al was het een mooie Waardevolle dag!
Hopelijk hebben de Moeders onder julie die ook gehad!

Geniet van deze nieuwe dag!
Groetjes Marianne!!

zondag 13 mei 2012

MORGEN...MOEDERDAG!

EEN BLOEMETJE VOOR ALLE MOEDERS!

Deze post is speciaal voor alle Moeders onder ons!
Aan jullie allen stuur ik vandaag een mooie Bloemen groet!
...Ik heb daarvoor foto's uit mijn Jeanne D'arc living magazine gebruikt, omdat ik deze zelf heel mooi vind...en daar de door mij... zelfgemaakte foto's niet tegenop kunnen!
Deze is voor alle moeders, met een druk gezin met(keine) kinderen, en misschien ook een drukke baan!
...Hopelijk worden jullie verwend met een lekker ontbijtje en de mooie, op school/creche gemaakte kadootjes, van de kinderen!
 Met deze mooie houten kuip met Bloemen...kunnen jullie hopelijk even wegdromen van heerlijke stille lente/zomer momenten...op een mooi plekje!!

Deze voor de moeders die in de loop van de dag, de kinderen/kleinkinderen op bezoek krijgen...geniet samen van deze waardevolle momenten!

Deze voor de moeders, waarvan de kinderen ver weg wonen...en elkaar daardoor (te) weinig kunnen zien en knuffelen!

En voor de moeders die hun kinderen/kleinkinderen door omstandigheden niet meer kunnen/mogen zien!
Op deze dag denk ik speciaal aan jullie!!! 

 En ook aan de moeders...die helaas hun kinderen helemaal niet meer kunnen zien...omdat ze zijn overleden...
Deze foto's koos ik voor jullie...met een knuffel van mij...erbij!


Moederdag...ook al vinden velen het een puur commerciéle dag.
Voor alle moeders onder ons...is het toch een dag, waarop we ons even meer bewust zijn van ons moeder zijn...en zeker ook voor hen...die als moeder, zonder moeder zijn!

En daarom deze groet aan jullie allen!

Heel veel liefs, Marianne.

woensdag 9 mei 2012

KLEUR EN FLEUR OP WOENSDAG

 VOOR DE KLEUR EN FLEUR VAN VANDAAG...

 deze foto's, die mijn vriendin stuurde uit  haar grote kikkerbak...van het echt heel klein  "blijvende" Leucomelis (het wat??) Kikkertje!
En de prachtige zacht lila Orchidee!

Als ik overdag bij haar ben, laat  er geen kikkertje zich zien in de glazen bak, met erom heen, een zelfgemaakte (in brocante stijl...ja, natuurlijk!!) kast, voor op de foto...dus heeft ze er s'avonds voor gezeten, en gewacht tot deze zich liet zien!!
In het echt is het kikkertje...denk ik...misschien nog wel iets kleiner als op de foto...
Ik wist helemaal niet dat er zulke kleinblijvende mooie kikkertjes bestonden...ik vind het echt heel bijzonder!!! 


Voor meer Kleur en Fleur...kijk even bij Veronique van eensnellerkloppenhart.blogspot.com  

En hebben jullie ook nog lopen struinen op een leuke vrijmarkt op Bevrijdings dag?

Nou m'n 2 meiden en ik, waren al weer heel vroeg op pad... gelukkig bleef het droog, en zelfs het zonnetje kwam ook 'heel voorzichtig' nog door!!
Net als op Koninginnedag viel onze '' buit'' ook deze keer, wel weer wat tegen...maar het was  wel weer gezellig, met elkaar!...en je gelooft het niet...maar ik ben bang dat wij onze verslaving aan rommel/brocante/vrijmarktjes...hebben overgebracht op de 2 jongste kleinzoons, van 8 en 5 jaar!!

Dit was het dan...mijn buit...niet veel, maar de 7 oude
mooie witte schalen...waren bijna niet te tillen, zo zwaar!
Ja...ook zij wilden al vroeg weer, (terwijl ze normaal slecht uit hun bed willen komen  s'morgens, ha,ha)...met een dik portemoneetje gevuld met klein geld...met ons mee...en hebben zelfs(de meeste) hele leuke dingen gescoord, voor op hun kamers!
... Zonder enig probleem liepen ze overal rustig, heel gericht te kijken, of er iets van hun gading bij was...ja echt...zonder te morren of  te klieren met elkaar!!
Geweldig vonden ze het...en hebben al aangekondigd, dat ze best weer eens mee willen, als we weer op pad gaan...


Ik wens jullie allen een Fijne dag vandaag!
Brocante Groetjes van Marianne.